Aha! Dit gebeurt er met alle niet-verkochte paaseitjes

Bewaren of weggooien? Geen van beide!

Kun jij geen paaseitjes meer zien? Je bent niet de enige. Er liggen na Pasen namelijk nog genoeg chocolade-eitjes in de winkel die niet meer verkocht worden. Maar wat gebeurt daar dan mee?

Onderzoek

Hoewel we de afgelopen weken aan de lopende band paaseitjes hebben gegeten, zijn er in de winkels nog ladingen van het snoepgoed over. Na tweede paasdag worden de eitjes meestal niet meer verkocht, maar wat gebeurt er dan met alle niet-verkochte paaseitjes? RTL Z ging op onderzoek uit en wilde weten of de paaseieren worden weggegooid, of een jaartje worden bewaard. De conclusie: geen van beide!

Bewaren of weggooien?

Uit het onderzoek van RTL Z bleek dat supermarkten de paaseitjes vrijwel nooit een jaar bewaren. Een woordvoerder van het Zwitserse chocolademerk Lindt legt uit waarom dat niet gebeurt: ”We werken met verse producten en de kwaliteit neemt af als de eitjes te lang bewaard worden.” Een goed excuus dus om alle eitjes die je thuis nog hebt liggen zo snel mogelijk op te eten en ze niet tot volgend jaar te bewaren. Maar betekent dit voor supermarkten dat ze alle overgebleven eitjes moeten weggooien?

Geen verspilling

Uit het onderzoek van RTL Z blijkt gelukkig dat de paaseitjes niet worden weggegooid. Supermarkten en fabrikanten kunnen een paar dingen doen met de chocoladelekkernijen. Eén van de opties is ze verkopen met korting. Een andere oplossing bestaat uit het doneren aan de voedselbank. Tot slot kan worden gekozen voor het omsmelten van de chocolade, dan worden de paaseitjes bijvoorbeeld gebruikt in gebak. Er is meestal dus geen sprake van voedselverspilling.

Bron: Kookfans | Beeld: Tim Gouw via Pexels