Zo blijft topmodel Gisele Bündchen in shape: 'Desserts kan ik niet weerstaan'

"Wij voelen ons hier goed bij"

Ze is niet alleen bloedmooi, maar heeft ook een lijf waar je u tegen zegt. En ondanks dat Gisele Bündchen het modellenwerk op een laag pitje heeft staan, blijft ze goed voor haar lichaam zorgen. 

Plantaardig eten

Gisele en haar gezin eten thuis voornamelijk plantaardig. Niet alleen voor the body & mind, maar ook om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. "We voelen ons daar goed bij en het heeft minder impact op het milieu. Maar ik ben niet super strikt hierin, ik vind dat alles in balans moet zijn", sprak ze in een eerder interview met Marie Claire.

Wel zegt ze dat zij en haar kinderen grotendeels organische, seizoensgebonden en lokaal geproduceerde producten eten. "Ik geloof echt in kopen bij boeren uit de omgeving, omdat je weet dat het dan vers is, maar ook omdat je daarmee kleine ondernemers steunt. We eten thuis ook vaak uit onze eigen groentetuin en altijd met de seizoenen mee", legt ze uit. "De kinderen weten dat er bijvoorbeeld geen aardbeien op tafel komen als het niet het seizoen daarvoor is. Zo creëer ik kleine beetjes bewustzijn, die voor hen op een gegeven moment vanzelfsprekend worden."

Gebalanceerd dieet

Waar ze aan het begin van haar carrière leefde op een ongezond dieet van frappuccino’s, sigaretten en wijn, is haar voedingspatroon al twintig jaar heel gebalanceerd. Geraffineerde suikers, gluten, zuivel en alcohol heeft ze zoveel mogelijk geschrapt en ingeruild voor noten, groenten, fruitshakes, vegetarische soepen en af en toe een stukje mager en biologisch vlees. "En ik ben verslaafd aan avocado’s! Ik gooi ze in salades, shakes of op toast."

Elke dag een toetje

In tegenstelling tot wat haar slanke modellenlijf doet vermoeden, zegt Gisele ook elke dag toetjes te eten. "Desserts zijn het enige wat ik nooit kan weerstaan. Soms neem ik al een toetje bij de lunch, als ik één dag zonder zou moeten, word ik oprecht heel ongelukkig." Nu geeft ze wel toe te kiezen voor de gezonde varianten. "De meeste van mijn toetjes hebben avocado of kokosnoot als basis, omdat dit het beste is voor je hersenen. Ik mix het met chocolade nibs of zeventig procent donkere chocolade, pecannoten of bananen. Je kunt hier echt de lekkerste desserts mee creëren, die niet eens zo ongezond zijn. Ik ben van plan om een kookboek uit te brengen met al mijn geheime recepten, want in tegenstelling tot wat mensen van mij verwachten, ben ik echt een foodie."

Sporten

Het helpt natuurlijk wel mee voor haar body dat het topmodel elke dag gedisciplineerd sport. Ze staat dagelijks om vijf uur op om haar meditaties en work-outs te doen, omdat ze heel erg gelooft in de body-mind connectie. "Sommige mensen sporten om een geweldig lijf te hebben. Ik doe het bovenal om me gezond en helder in mijn hoofd te voelen. Ik merk dat ik meer aankan in het leven als ik veel beweeg, ik voel me daar gewoon oprecht lekkerder bij."

Naast hathayoga en pilates, houdt ze van hiken, boksen, dansen, zwemmen en surfen. En is Gisele bovendien een groot fan van Braziliaanse jiu jitsu, kung fu en andere vechtsporten. "Ik geloof dat hoe meer tools we in onze gereedschapskist hebben, hoe beter het is. Ik voel me sterker, zelfverzekerder en meer empowered sinds ik ben begonnen met zelfverdedigingsporten. Ik vind het een belangrijke vaardigheid voor ieder mens, maar bovenal voor vrouwen in deze tijd!"

Het hele interview met Gisele lees je in de nieuwe Happy in Shape die nu in de winkel ligt.

Tekst: Jill Waas | Beeld: NL Beeld