Lizzo duidelijk over fitnessgoal: 'Ik probeer niet dun te worden'

De zangeres stelt zelfs dat ze 'nooit dun wil worden'.

Costume Institute Benefit - Karl Lagerfeld A Line of Beauty - NYC

Ze is een talentvol zangeres, een icoon op het gebied van body positivity, een gepassioneerde danser en professioneel flautist. En ze is dik. Dat laatste heeft Lizzo volledig geaccepteerd, maar er zijn nog altijd mensen die daar veel van vinden. In een onlangs verschenen video laat de zangeres weten dat ze niet van plan is om ooit dun te worden, ongeacht haar fitnessdoelen. 

Lichaam omarmen zoals het is

Anno 2023 moeten we écht van het gedachtegoed af dat dikke personen niet fit zijn. Want als iemand fit is, dan is het wel Lizzo wel (ooit geprobeerd een uur lang te dansen, te zingen en dwarsfluit te spelen zoals de zangeres doet? Dat vergt een behoorlijke conditie!). Toch wordt de performer nog altijd bekritiseerd om haar uiterlijk. Mensen zetten vraagtekens bij haar dieet en bij haar workout-regime.

In een video op TikTok haakt Lizzo in op de boodschap die content creator @Tiffriah Grande eerder deelde: "Ik probeer niet aan dikheid te ontsnappen." En daar kan Lizzo zich alleen maar bij aansluiten. "Heavy, on the night trying to escape fatness", stemt de zangeres erin mee.

Sporten voor mentale gezondheid

In haar video op TikTok legt Lizzo uit dat ze haar gezondheid hoog in het vaandel heeft. Ze moet zelfs wel. "Ik heb een intensieve baan. Elke avond moet ik 90 minuten lang een geografie volgen, ik moet zingen, dansen, rappen, fluit bespelen, in hele strakke kleding. Dat vraagt veel fysiek uithoudingsvermogen."

Aanvankelijk had Lizzo naar eigen zeggen een 'rockstar lifestyle', maar naarmate haar carrière succesvoller werd, begon ze haar fysieke gezondheid serieuzer te nemen. "Ik vond het altijd heerlijk om mijn lichaam te bewegen, ik hou ervan om te sporten. Ik ben erg holistisch bewust van alles. Ik ben erg hippy dippy wanneer het aankomt op eten en supplementen, ik doe het voor mijn lichaam."

Veel mensen denken volgens de zangeres echter dat een dik persoon "er alles aan doet om dun te worden" wanneer diegene gezond eet, supplementen neemt en sport. "Ik probeer niet om dun te worden. Ik zal nooit dun willen zijn. Ik ben eraan gewend dat mijn lichaamsvorm schommelt, afhankelijk van de keuzes die ik maak." Ze verduidelijkt dat ze enkel gezond leeft om haar mentale gezondheid. "Sporten heeft me geholpen met het veranderen van mijn mindset."

@lizzo #stitch with @𝐭𝐢𝐟𝐟𝐚𝐧𝐲🫧 ♬ original sound - lizzo

De zangeres kan niet genoeg benadrukken dat het belangrijk is om gezond te leven, omdat het resulteert in een gezond brein en goed is voor je mentale gezondheid. "Alles wat ik eet, alles wat ik doe, is om die reden."

Bron: TikTok Lizzo | Beeld: NL Beeld/BrunoPress