Kim Feenstra openhartig over moederschap: 'Leer ook veel over mezelf'

'Ik wil de best mogelijke ouder voor hem zijn'

Premiere The Real Housewives of Amsterdam

Het is inmiddels al weer meer dan twee jaar geleden sinds Kim Feenstra mama werd van zoontje Brooklyn. Sindsdien zit ze op een roze wolk, maar geeft ze in de nieuwste Beau Monde toe dat het moederschap soms ook best pittig was. 

Dankbaar

Topmodel en actrice Kim mag zich inmiddels al meer dan twee jaar trots moeder noemen van haar prachtige zoontje Brooklyn. Ze vertelt vol trots over haar dreumes: "Het is het mooiste geschenk in mijn leven. Ik vertel Brooklyn elke avond voordat hij gaat slapen dat ik dankbaar ben dat ik zijn mama mag zijn."

Toch zit ze echt niet permanent op een roze wolk. "Wel geef ik eerlijk toe dat het soms best pittig is. Veel mensen voeden hun kind op zoals de maatschappij het van ze verwacht. Ik vind dat jij als ouder zijnde je eigen normen en waarden moet toepassen. Ik ben een gevoelsmens en ik kijk altijd naar hoe Brooklyn in zijn vel zit. Daar ga ik dan in mee. Ik geniet heel erg van hem, maar leer ook veel over mezelf", legt ze uit.

Coaching

Maar wat ze dan zoal van Brooklyn leert? Dat heeft te maken met Kims verleden, en dan vooral hoe ze dat een plekje geeft. Zo vertelt ze openhartig: "Mijn moeder heeft geen prettige jeugd gehad, haar moeder niet en ik ook niet. Ik wil dat mijn kind vrij is van al mijn familietrauma’s en persoonlijke trauma’s. Dus toen ik zwanger werd, ben ik hiermee aan de slag gegaan."

Uiteindelijk wil Kim natuurlijk het beste voor haar Brooklyn, ongeacht hoe moeilijk ze dat zelf vond. "Naar sommige momenten uit mijn jeugd wilde ik niet terugkeren en dan vroeg ik me af: moet ik dat blik wel opentrekken?", deelt ze. "Maar ik ben het verplicht aan mezelf en aan mijn kind. Ik wil de best mogelijke ouder voor hem zijn.” Duidelijk!

Interview: Beau Monde (Anne Tonen) | Beeld: NL Beeld

Celebrities
  • NLD/Amsterdam/20221122 - exclusieve "The Real Housewives of Amsterdam" première event van Videoland Fotograaf: BrunoPress / ArjoFrank Fotografie Op de foto: Kim Feenstra