Aha: dit is waarom jij muggen aantrekt terwijl je partner rustig doorslaapt

Deze vier dingen maken jou zo aantrekkelijk voor die vervelende beestjes.

Asian young woman scratch hand feel suffer from allergy while sleeping. Beautiful attractive girl lying on bed in bedroom suffering from itching arm skin allergic reaction to insect bites, dermatitis.

Bijna niemand ontkomt er helemaal aan: muggenbulten horen nu eenmaal een beetje bij de zomer. Maar waar de één een ware muggenmagneet lijkt, heeft de ander bijna nergens last van. Hoe dat komt? Er zijn vier redenen voor aan te wijzen.

1. Zweterige boel

Ook in de zomer sporten we lekker door – en zo werken we onszelf vrij letterlijk in't zweet. Overigens is het met temperaturen rond de 30°C vaak niet eens een vereiste om actief bezig te zijn voor je al last hebt van een weinig aantrekkelijke laag zweetdruppels over je rug. Maarre: waar we zelf absoluut niet gecharmeerd zijn van die zweterige boel, zijn muggen er gék op. Dat komt doordat melkzuur via je zweet wordt afgevoerd. En dat stofje vinden muggen dus helemaal heerlijk.

2. Bloody menace

Ook blijken muggen een voorkeur te hebben voor een specifiek soort bloed. Is jouw bloedgroep O? Dan is de kans groot dat jij 's nachts he-le-maal lek gestoken wordt.

3. Baby on board

Een andere factor die mee kan spelen, is of je zwanger bent. In een latere fase van je zwangerschap adem je namelijk meer CO2 uit. En daar komen muggen maar al te graag op af.

4. Pure pech

En ten slotte: het kan simpelweg aan je genen liggen. Sommige mensen zijn gezegend met de natuurlijke aanmaak van een stofje dat muggen weert. Andere pechvogels hebben dit genetische geluk echter niet meegekregen van hun voorouders.

Mocht jij ook elke zomer weer helemaal onder de jeukbultjes zitten (om van dat eeuwige gezoem nog maar niet te spreken), dan zijn er gelukkig verschillende opties. Van klamboe tot Deet, en van elektrische loklamp tot...tja, een partner zoeken die nóg aanlokkelijker is voor die prikkebeestjes! Zo kom je deze zomer wel door.

Bron: Ze.nl | Beeld: Adobe Stock