Written in the stars: dit is de ideale cardio-work-out voor jouw sterrenbeeld

Deze workout past bij jouw sterrenbeeld!

Running, black woman and fitness on sunset mountains, city background and blue sky for exercise goals, energy and power. Happy athlete, cardio and outdoor workout with motivation, smile and wellness

Altijd weer hetzelfde riedeltje met die cardio-sessies? Misschien is het dan eens tijd om je routine een opfrisser te geven. Ter inspiratie: dit zou volgens jouw sterrenbeeld je ideale vorm van cardio zijn.

Steenbok – Flinke uitdaging

Astroloog Matthias Dettmann legt aan Bustle uit dat een Steenbok één van de meest hardwerkende en gedisciplineerde sterrenbeelden van de hele dierenriem is. Als aarde-teken kun je kiezen voor de roeimachine, Stairmaster, of simpelweg trainen voor een marathon: zolang je jezelf maar blijft uitdagen.

Waterman – Spinning

Een echte Waterman gaat voor creativiteit, plezier, en is niet bang om een beetje quirky uit de hoek te komen. Een groepslesje spinning zou dan ook jouw ideale work-out kunnen zijn: intensief, lekker je stress eruit zweten, mét een stukje gezelligheid.

Vissen – Zwemmen

Vissen horen in het water natuurlijk – hoe cliché het ook klinkt. Van simpel baantjes trekken tot fitnessen in en langs het water: hier voel jij je thuis als water-teken. Daarnaast staan Vissen bekend om hun dromerige karakters, en kan een simpele wandeling buiten door de natuur hen ook veel goeds doen.

Ram – Boxen

Als vuurteken pur sang heeft de gemiddelde Ram behoefte aan een gezonde dosis actie. En wat is er dan beter dan jezelf in 't zweet werken terwijl je al je stress en frustraties kunt botvieren met een boksbal of een trainer die je flink uitdaagt?

Stier – Thuis aan de power yoga

Let's be honest, lieve Stieren: zo'n cardiosessie in de sportschool is leuk en aardig, maar éigenlijk mis je het comfort en de faciliteiten van je eigen huis. Voor de echte homebody zijn er gelukkig volop fitness guru's en yoga-experts die hun work-outs aanbieden via het internet. Lekker thuis je yogamatje uitrollen en aan de slag, dus!

Tweelingen – Hardlopen

Als Gemini heerst de planeet Mercurius over je sterrenbeeld. Dit is de planeet waarbij communicatie en transport centraal staan – dus rennen is he-le-maal jouw ding. Van loopband tot sprints of lange afstanden: jij zweet 't liefst terwijl je kilometers maakt.

Kreeft – Beachvolleybal

Net als de Vissen onder ons, zijn Kreeften het liefst in de buurt van water. Lekker een potje volleyballen op het strand is dan ook de ideale sport voor jou. Enne: een stadsstrand telt natuurlijk net zo goed – maar dit is wel het ideale excuus om je een dagje naar Scheveningen of Zandvoort te begeven, niet waar?

Leeuw – Swingende work-out

Als Leeuw ben je een vurig teken waar de zon over heerst – en dat betekent dat jij je helemaal op je plek voelt in een omgeving met lekker luide, opzwepende muziek waar jij de heupen los kunt gooien. Van thuis losgaan tot een intensieve salsa-les: swing it out!

Maagd – Meten is weten

Net zoals bij een Steenbok, kan een Maagd verschillende kanten op qua cardio. Het allerbelangrijkste voor jou als detail oriented sterrenbeeld is dat je weet waar je mee bezig bent. Lekker je gang gaan op de loopband of hometrainer is dan ook perfect voor jou. Houd je resultaten bij in een app, en je zult zien dat je eindeloos motivatie kunt putten uit de stijgende lijn die hierin te zien zal zijn.

Weegschaal – Gezelligheidsdier

Voor een Weegschaal is er niets verschrikkelijkers dan in je uppie je ding moeten doen. Daarom raadt Dettmann groepsactiviteiten aan. Leef je uit op het tennisveld, of waag je aan een dansles – gezellig tussen de Leeuwen onder ons.

Schorpioen – HIIT

De gemiddelde Schorpioen doet niets liever dan tot het uiterste gaan tijdens een work-out. "The sweatier, the better", schrijft Bustle. Jouw ideale cardiosessie is er dan ook eentje waarmee je hartslag flink omhoog weet te krijgen, dus een high intensity intervaltraining is het helemaal voor jou.

Boogschutter – Op avontuur

Boogschutters zijn lekker avontuurlijke mensen, die in een sportschool al snel uitgekeken raken op de mogelijkheden. Jij bent liever out and about, en gaat lekker van de gebaande paden af. Joggen door een natuurgebied of hiken door heuvels en bergen maken van jouw work-out een waar avontuur!

Kortom: inspiratie te over! Voor welke zodiac-inspired cardiosessie ga jij?

Bron: Bustle | Beeld: Adobe Stock