Wait, what? Op TikTok gaan oogdruppels viraal die je ogen witter zouden maken

Witte tanden, move over! Witte ogen it is...

Young woman putting eye drops

Elke dag lijkt er wel een nieuwe TikTok-trend de kop op te steken op het gebied van beauty en fitness. Sommige tips zijn top, en blijken nuttige lifehacks. Andere trucjes however? Daarbij wordt soms nog wel iets in twijfel getrokken. Op TikTok gaat nu een product viraal die je ogen witter zou moeten maken. Ehm, wat?

Oogwit

Dat veel mensen waarde hechten aan witte tanden, wisten we al. Maar witte ogen? Dat is nieuw voor velen. Toch blijkt nu dat witte ogen steeds populairder worden. Wanneer je iemand voor het eerst ontmoet zijn de ogen vaak het eerste waar je naar kijkt. Enne, schijnbaar kijken we dan ook onbewust naar het oogwit van diegene. Oogwit is dus belangrijker dan je zou denken en op TikTok gaan precies om die reden nu oogdruppels viraal die je oogwit witter zouden maken.

Op TikTok hebben verschillende mensen al een video gemaakt waarin ze oogdruppels testen die hun oogwit blijkbaar witter maken. Zo gebruikte TikTokker Manon van den Bos de redness reliever drops, van het merk Lumify. De naam van het product zegt het al: redness reliever. De druppels frissen je ogen als het ware iets op, waardoor de roodheid er iets uit gaat.

@manonvandenbos Iemand slechte ervaringen hiermee? #eyemakeup #lumifyeyes #lumify ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Gezonde ogen

Mocht jij nog wat huiverig zijn met het gebruiken van de oogdruppels, dan kun je je ogen ook witter maken op natuurlijke manieren. Denk aan genoeg slapen, gezond eten en genoeg water drinken. Ook vitamine C kan jouw gezondheid een boost geven. Leef je gezond, dan zie je dat ook weer terug in je ogen. Verder is het ook belangrijk om een zonnebril te dragen als de zon buiten schijnt. Hiermee bescherm je je ogen tegen UV-straling. Aha!

Psychology Today heeft ooit onderzoek gedaan naar het belang van je oogwit voor je uiterlijk. Zo lieten ze 200 afbeeldingen zien van verschillende mensen, waarbij hun oogwit werd gemanipuleerd. De respondenten moesten vervolgens aangeven of ze de mensen op de foto gezond, gelukkig en aantrekkelijk vonden. De uitkomst? Mensen met rodere oogwit zagen er schijnbaar verdrietiger, ongezonder én minder aantrekkelijk uit.

Bron: Girlscene | Beeld: Adobe stock

Beauty en Fashion
  • Young woman putting eye drops