Snack time: welke soort chips is het gezondst?

Aha!

Young blonde woman eating chips potatoes sitting on sofa at home

Wanneer we een gezonde snack zoeken, dan pakken we meestal niet meteen een zak chips. Chips is nou eenmaal niet de meest voor de hand liggende gezonde snack. Toch behoefte aan een lekker chipje? Dan vertellen wij je welke soort het gezondst is.

Toevoegingen

Eigenlijk is het heel simpel. Naturel chips is voornamelijk het gezondst door alles wat er níet in zit. Pak een willekeurige zak Doritos en bekijk eens die lange lijst met ingrediënten. We zijn niet per se tegen een vleugje smaakversterking, en gelukkig kunnen we in Nederland erop vertrouwen dat ons voedsel veilig is. Maar palmolie, glucosesiroop, suiker en dextrose? Wauw. Leg die zak maar gauw weg. En als je de ingrediënten bekijkt van een simpele zak naturel chips, gewoon Appie huismerk, dan zie je daar slechts drie ingrediënten staan: aardappel, zonnebloemolie, zout. That's it.

Kalium

Wist je dat er nog een bonus in een zak naturel chips zit? Namelijk kalium. In 100 gram naturel chips vind je ongeveer 1,275 mg kalium – dat is ongeveer evenveel als in een kleine banaan! Kalium is een mineraal dat gunstig is voor je bloeddruk en helpt bij het reguleren van de vochtbalans in je lichaam. Bovendien bevatten deze chips ook vezels en eiwitten. Niet slecht, toch? Wil je dus bewustere keuzes maken als het aankomt op voeding, maar ook af en toe genieten van een chipje? Ga voor de naturel chips!

Bron: Favor Flav, Kookfans | Beeld: Adobe stock

Food
  • Young blonde woman eating chips potatoes sitting on sofa at home