Sanny Verhoeven: 'Als je groeit, voel je je vanzelf gelukkiger'

'Ik nam de identiteit aan van degene die ik wilde zijn en dat is wél een sportschooltype'

Met haar platform Sanny Zoekt Geluk hielp ze al vele mensen om méér uit het leven te halen en happier te zijn. Sanny Verhoeven (37) inspireert ons allemaal om meer verantwoordelijkheid te nemen voor ons geluk en succes, zo vertelt ze in de nieuwste Happy in Shape.

Sportschooltype

"Ik vind het zo leuk om op de cover van Happy in Shape te staan, want ik ben wel in shape, maar zeker geen fitgirl’, vertelt covergirl Sanny in het interview. ‘Ik ben van nature iemand die heel erg houdt van het bourgondische leven. Van lekker eten, van wijn en eigenlijk ook van snoepen. Maar ik heb wel een modus gevonden in gezond leven en ook in het sporten, terwijl ik helemaal geen sportschooltype was."

Maar wat is dan het geheim van Sanny om fit en slank te blijven – ondanks dat ze geen sportschooltype is? "Elke ochtend voelde ik weerstand. Naar de sportschool gaan past gewoon niet bij mij, dacht ik dan. Ja, zo ga je dus ook niet. Omdat ik wel fitter en minder moe wilde zijn, bedacht ik: ik moet die overtuiging aanpakken. Dat ben ik gaan oefenen door letterlijk elke dag tegen mezelf te zeggen: ‘Ik ben een sporter.’ En: ‘Ik ga naar de sportschool.’ Natuurlijk werkt dat niet meteen, maar hoe vaker je het zegt, hoe meer je het gaat geloven", legt Sanny uit.

"Ik nam de identiteit aan van degene die ik wilde zijn en dat is wél een sportschooltype. Dat hielp me om er een gewoonte van te maken. Naast yoga en mediteren, wat ik al deed, doe ik nu één keer per week thuis pilates en ga ik één keer per week naar die sportschool. En ik loop, fiets en dans veel met de kinderen. Ik merk dat ik, doordat ik me fitter voel, ook niet meer de behoefte heb om elke dag te snoepen."

Intermittent fasting

Naast sporten, let Sanny ook op haar voeding om zich fitter te voelen. "Intermittent fasting heeft mij heel erg geholpen om fitter te worden. Ik heb van mezelf een snelle verbranding – daar heb ik gewoon geluk mee. Maar ik word ook ouder en merkte dat het vet bleef hangen. Omdat ik toch weer strakker in mijn vel wilde zitten, ben ik gaan kijken wat voor mij werkt", vervolgt ze.

"Ik dacht eerst dat ik intermittent fasting nooit zou kunnen – wéér zo’n overtuiging – omdat ik door die snelle verbranding ’s morgens vaak misselijk ben van de honger. Toch ben ik het gaan proberen, op een zachte manier. Ik ben eerst om negen uur gaan ontbijten in plaats van om zeven of acht uur. Het eerste half uur had ik een schreeuwend gevoel van: geef me eten! Maar daarna verdween ’t en had ik de hele ochtend geen honger meer. Nu ontbijt ik pas om elf uur en dan eet ik tot een uur of zes, half zeven. Ik was altijd iemand die met een zak Maltezers op de bank zat, maar hierdoor snoep ik ’s avonds niet meer en ben ik een paar kilo’s kwijtgeraakt", aldus de fitfluencer.

Benieuwd naar de rest van het interview met Sanny? In de nieuwste Happy is Shape vertelt ze nog meer over haar lifestyle, haar platform Sanny zoekt Geluk en over het inspireren van anderen om ook gezond te leven. Vanaf vandaag in de winkels!

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Tom ten Seldam