Om deze reden is gezichtsverzorging met cafeïne goed voor je huid

Het biedt een hoop voordelen voor je huid.

Cafeïne vind je niet alleen in je dagelijkse kopje koffie, maar is tegenwoordig ook een veelvoorkomend ingrediënt in huidverzorgingsproducten. En dat levert een hoop voordelen op! We leggen uit hoe dit zit.

Stimulerende eigenschappen

Cafeïne in skincare producten? Dat is helemaal niet zo raar. Cafeïne komt van nature in verschillende plantensoorten voor en heeft stimulerende eigenschappen. Wanneer je het op de juiste manier gebruikt, kan je huid er dus zeker profijt van hebben. Zo kan het bijdragen aan een strakkere huid, egale tint en het verminderen van roodheid. Ook in je strandtas is het handig om een product met cafeïne te hebben, want het vermindert de ontstekingsreactie wanneer je verbrand bent.

Nog meer voordelen

Maar daarnaast zijn er nog meer voordelen. Zo maakt het de aderen smaller, waardoor de bloedtoevoer wordt verminderd. Hierdoor zijn wallen minder zichtbaar – wat perfect is als je een korte nacht hebt gehad. Daarnaast kan het de elasticiteit en de collageenproductie stimuleren, waardoor je huid veel strakker en egaler wordt. Cafeïne werkt als een antioxidant waardoor de huid beschermd wordt tegen schade van buitenaf. Hierdoor wordt pigmentatie verminderd en ontstekingen afgeremd.

Gevoelige huid

Let wel op dat dit ingrediënt niet voor iedereen geschikt is. Als je een gevoelige huid hebt, kan het namelijk averechts werken. In dat geval kun je beter kijken naar een ander type ingrediënt of een product met een lage dosering gebruiken. Hiermee heb je nog steeds de voordelen, zonder dat je huid daar last van heeft.

Bron: Vriendin | Beeld: Adobe Stock