Aha! Dit is waarom je tijdens het vliegen nooit kauwgom moet kauwen

Toch wordt het vaak gedaan...

Woman in the airplane

Kauwgom kauwen tijdens het vliegen om de pijn in je oren te voorkomen? Lijkt een goed idee, maar je kunt het beter niet doen. Er zijn een aantal ongeschreven regels die verbonden zijn aan het reizen met het vliegtuig. Zo vertelt en reisarts vertelt ons de verrassende reden waarom je nooit kauwgom moet kauwen tijdens je vlucht.

Kauwgom

Veel mensen denken dat het helpt bij het ontploppen van je oren na het stijgen of dalen. Echter is dit niet het enige wat er gebeurt tijdens het kauwen van kauwgom. MailOnline, legde uit dat kauwgom de hoeveelheid gas in je maag kan verhogen, wat je een opgeblazen gevoel geeft - en bijdraagt aan dat slome vliegtuiggevoel.

Gevaarlijk

"Vergeet kauwgom om te voorkomen dat je oren pijn doen bij het opstijgen of landen. Kauwen laat ons meer lucht inslikken, net als bruisend water", legt de reisarts uit. "Ook verhoogt het de kans op verstikkingsgevaar bij turbulentie of hobbelige landingen. Met je onderkaak wiebelen en een paar grote nep gapen, is genoeg om je oren weer open te laten gaan."

Koolzuur

Om dezelfde redenen zou je koolzuurhoudende drankjes moeten vermijden. "Te veel gas is nooit fijn in een vliegtuig. Waarom zou je dan extra zuurstof in je lichaam stoppen? Het vermijden van bruisend drinken maakt het voor iedereen comfortabeler."

Ogen

Een stewardess onthulde de beste manier om gezwollen ogen en wallen tegen te gaan. "Wissel je stoelpositie af, tussen rechtop en achterover leunend, tijdens verschillende moment van de vlucht. Dit om te voorkomen dat het vocht op één plek blijft zitten", legt ze uit. "Je kunt je ook ontdoen van wallen onder je ogen door een nat servet of ijsblokje onder je ogen te houden om de zwelling te verminderen."

"Loop tijdens de vlucht door de cabine heen of doe kleine oefeningen in je stoel om je bloed goed door te laten stromen. Dit ontspant je spieren en helpt je gezwollen enkels te vermijden."

Bron: Marie Claire | Beeld: Adobe Stock