Zo kun je het beste je make-up er afhalen

Een aantal tips.

Woman applies foam to her face, cleansing her skin.

We weten allemaal dat een gezonde huid begint met een grondige reiniging. Maar hoe goed je ook schrobt en schuimt, soms lijkt het alsof je niet al je make-up eraf kunt krijgen. Ondanks onze inspanningen, blijven we ons afvragen hoe we het volledig kunnen verwijderen. Dermatologen en visagisten geven hun beste tips als het gaat om het verwijderen van je make-up look.

Neem de tijd

Vooral als het gaat om oogmake-up, is hoe meer tijd je neemt, hoe beter. Je moet de reinigingsmiddelen de tijd geven om hun werk te doen. Breng make-up remover aan en laat dat een paar minuten goed intrekken. Zo heeft het genoeg tijd om alle producten af te breken, en is het daarna makkelijk te verwijderen.

Zeep en water

Velen van ons maken de fout om alleen maar reinigingsdoekjes te gebruiken en dan in bed te kruipen. Zo wordt er maar een heel klein deel van alle make-up verwijdert. Water en zeep is de makkelijkste en beste manier om alle resten te verwijderen. Als je alleen doekjes gebruikt en vervolgens een vochtinbrengende crème aanbrengt, wordt er vuil in je poriën geduwt en heb je dus meer kans om wakker te worden met puistjes of mee-eters.

Gebruik een reinigingsmiddel om make-up te verwijderen

Sommigen hebben de neiging om face wash te gebruiken die niet is gemaakt om make-up te verwijderen. Als je vermoedt dat die van jou in deze categorie valt, is het tijd om op zoek te gaan naar een goede make-up remover. De juiste remover kan wonderen verrichten als het gaat om de gezondheid van je huid. In tegenstelling tot face wash haalt het wél alle resten van je make-up eraf.

Zorg ervoor dat je ook de randen van je ooglid reinigt

Als er één zone is die vaak wordt verwaarloosd tijdens het verwijderen van make-up, is het wel de rand van je ooglid. Eyeliner en mascara hoopt zich in verloop van tijd op, wat tot oogirritatie kan leiden. Om ze goed schoon te maken kan een wattenstaafje met wat olijfolie je redder in nood zijn. De olie breekt alles af zodat je niet hoeft te schrobben. Wrijf sowieso niet te hard, want dat kan resulteren in het afbreken en uitvallen van je wimpers.

Duw je haar terug en reinig je haarlijn

Make-up rest zich ook van op rond je haarlijn, wat kan leiden tot verstopte poriën en puistjes. Houd je haar naar achteren, met een haarband of elastiekje, en reinig ook langs je haarlijn. Zorg wel dat het zo min mogelijk in contact komt met je haar. De remover kan namelijk voor vet haar of een geïrriteerde hoofdhuid zorgen.

Wattenschijfjes in plaats van bolletjes

Wattenbollen kunnen 'afbreken' waardoor de vezels op je wimpers of huid terechtkomen. En dat kan leiden tot irritaties. Kies altijd voor wattenschijfjes in plaats van bolletjes, liefst met een lichte textuur. De watjes van de drogisterij werken prima, zolang ze niet uit elkaar vallen.

Eindig met hydratatie

Zelfs als je geen droge huid hebt, moet je na het verwijderen van je make-up altijd voor goede hydratatie zorgen. Breng wat balsem aan als je net je lippenstift hebt verwijderd en verzorg je ogen met een voedende oogcrème. Het verwijderen van make-up kan de huid rond je ogen uitdrogen, wat de meest gevoelige plek op je gezicht is.

Bron: Marie Claire | Beeld: Adobe stock

Beauty en Fashion
  • Woman applies foam to her face, cleansing her skin