Door deze simpele trucjes zet je per dag net wat meer stappen

Easy does it!

Happy athletic woman taking a walk through autumn park.

Wandelen is hartstikke goed voor je. Om deze reden proberen we daarom ook altijd op onze stappen te letten. Je hoeft heus niet per se elke dag 10.000 stappen te zetten, maar streven naar 6.000 moet met onderstaande trucjes een stuk makkelijker worden.

Parkeer wat verder weg

Ga je altijd met de auto naar je werk? Of pak je de auto wanneer je boodschappen moet doen? Zet je auto dan niet zo dichtmogelijk bij de ingang, maar probeer het parkeerplekje te kiezen dat het verste weg is. Hoe verder je je auto parkeert, hoe meer stappen je zet.

Neem de trap

Moet je op de vierde verdieping zijn? Neem niet de lift, maar kies voor de trap. Werk je op een kantoor met meerdere verdiepingen? Ga dan niet naar het toilet dat zich op jouw verdieping bevindt, maar ga naar het toilet op een andere etage. Neem daarbij uiteraard wel de trap en niet de lift.

Dubbelcheck

Denk je dat je al je boodschappen in de supermarkt hebt gehaald? Ga dan niet je boodschappenlijstje na, maar loop langs elk schap in de supermarkt om te checken of je niks bent vergeten.

Ga in de pauze naar buiten

Heb je een kantoorbaan en beweeg je daarom niet zoveel? Lunch dan niet achter je bureau, maar ga lekker naar buiten. Na een blokje om heb je meteen weer frisse energie én heb je ook meer stappen in benen.

Bellen

Krijg je een gezellig telefoontje van je moeder, zus of vriendin? Plof niet op de bank neer, maar ga lekker door het huis lopen. Ook kun je je oordopjes indoen en buiten lekker gaan wandelen.

Loop naar elkaar toe

Wil je iets overleggen met je collega op kantoor? Doe dat dan niet via Teams, Slack of de mail, maar loop naar elkaar toe. Easy does it!

Bron: Women's Health | Beeld: Adobe Stock