7 x food hotspots op Ibiza voor veggie's & vegans

Zet deze hotspots maar op je lijstje!

Colorful Ibiza Old Town Buildings and Port

Dat Ibiza een foodie-eiland is weten we al een tijdje. Hippe bars en fine dining restaurants poppen er uit de grond en staan dag en nacht klaar om je de lekkerste gerechten voor te schotelen. Maar hoe zit dat eigenlijk voor de veggies en vegans onder ons? Ibiza zou Ibiza niet zijn zonder een uitgebreid scala aan vegetarische en veganistische hotspots. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

7x hotspots

Natural Pau

Onderin de baai van San Antonio, in het Westen van het eiland, ligt Natural Pau. Deze ‘flexitarische’ keuken is dé spot om je de hoofdpijn die je de nacht ervoor hebt opgelopen te genezen. De versgeperste juices, smoothies en vitamin shots geven de nodige boost aan je immuunsysteem en lessen daarboven ook nog eens je nadorst. Op de menukaart vind je verder royale salades, rijkelijk gevulde wraps, proteïne bowls, hun befaamde piadina’s, veggie gerechten en verschillende sharing plates. De ingrediënten zijn vers en de gerechten huisgemaakt. Probeer zeker hun home made hummus en tahini! Voor een snelle lunch neem je plaats aan hun hoge bartafels op het terras. Wie liever ontspannen dineert,neemt plaats onder de bomen in hun mooie binnentuin.

La Paloma

Verstopt in het vredige Sant Llorent, vind je in het binnenland een tuin gevuld met citroen- en sinaasappelbomen. De succesformule van La Paloma hebben ze niet enkel te danken aan de dromerige locatie, maar ook aan de menukaart. Lunchen doe je in de schaduw van de bomen met zicht op de groene weilanden van de omgeving. Ze kiezen er voor wekelijks een handvol nieuwe gerechten aan te bieden in plaats van een uitgebreide kaart. Zo garanderen ze kraakverse ingrediënten, waarvoor ze uit hun eigen moestuin putten. Vanaf 20u wordt het La Paloma Café omgetoverd tot het Paloma restaurant en switcht de menukaart naar een uitgebreidere versie. Jullie tafel wordt verlicht door het maanlicht en de vele lampionnen en lichtjes in de bomen.

Popa

Op het centrale plein in de oude stad vind je Popa. Het menu heeft fusion invloeden en staat boordevol heerlijke veggie opties. Denk aan edamamehummus en een rijkelijke burrata om duimen en vingers bij af te likken. Popa staat verder bekend om hun lekkere cocktails. De perfecte spot dus om je avond in Ibiza stad te starten.

Aiyanna

Aiyanna ligt in de baai van Cala Nova in het noorden van het eiland. Het restaurant maakt gebruik van biologische producten uit hun, ja je leest het goed, eigen biologische tuin. Vers, gezond en seizoensgebonden is hier een garantie. Ze leggen de nadruk op lichte en gezonde gerechten, perfect voor een lunch tijdens een warme stranddag. Op de kaart staan ook originele vegan en veggie alternatieven zoals hun gegrilde aubergine met gerookte tofu, tomaat en kimchi. Ook voor hun gegrilde watermeloentataar met verse Ibiziaanse geitenkaas kom je ongetwijfeld nog een tweede keer terug. Tijdens je lunch of diner kan je genieten van een panoramisch uitzicht over de azuurblauwe zee in een uniek, kleurrijk design en hun gekleurde parasols zijn very boho en hét herkenningspunt van Aiyanna.

Eat is Life

Eat is Life is een duurzaam concept dat een gezonde levensstijl wilt promoten door gezonde voeding in de spotlight te zetten. De kwaliteit van hun producten is prioriteit nummer één, en dat proef je. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en gekozen uit een aanbod van lokale leveranciers. Ze garanderen de voedzaamheid door een combinatie van eiwitten, granen, groenten en superfoods. Het team maakt in de open keuken jouw favorieten klaar. Zorgeloos genieten dus.

Ve Café

Op de boulevard van Santa Eulalia del Rio, een relaxte locatie aan het strand met zicht op de zee, vind je Vé cafe. Geniet hier van bowls in elke vorm: de wake up bowl, hummus bowl, salade en desserts terwijl je uitkijkt op de zee. Hier kan je jouw gezonde levensstijl aanhouden en toch volop genieten van je vakantie. Who said healthy is boring? Sip zorgeloos van perfect biodynamische, ecologische, suikervrije of biologische wijntjes en vergeet de tijd.

Er zijn genoeg leuke hotspots om nog te ontdekken op het zonnige Spaanse eiland. Welke plek staat sowieso op jouw lijstje?

Beeld: Adobe Stock