Beginnen met yoga? Deze accessoires komen dan goed van pas

Zo bereid je je goed voor.

young asian beauty woman doing yoga at home

Yoga biedt niet alleen fysieke voordelen, maar het kalmeert ook de geest en zorgt voor verbinding met het lichaam. Voor beginners kan het echter best wel lastig zijn om de juiste houdingen aan te nemen. Dit is waar yoga-accessoires om de hoek komen kijken. Deze slimme hulpmiddelen kunnen je helpen bij het opbouwen van vertrouwen, het vinden van balans en het vermijden van blessures. We vertellen je graag meer! 

Yogamat 

Een goede yogamat is de basis waarop je je yogapraktijk opbouwt. Voor beginners is het essentieel om een mat te hebben die voldoende grip en demping biedt. Dit helpt bij het handhaven van stabiliteit tijdens staande en zittende houdingen, evenals bij het verminderen van de impact op gewrichten. Kies voor een mat met een antislip-oppervlak om uitglijden te voorkomen. 

Yoga blokken

Yoga blokken zijn hulpmiddelen om flexibiliteit te vergroten en jezelf te ondersteunen in verschillende houdingen. Als beginner kun je soms moeite hebben om de grond te bereiken in bepaalde stretches of balanshoudingen. Yoga blokken kunnen dienen als verlengstuk van je armen, waardoor je dichter bij de grond kunt komen zonder je evenwicht te verliezen.  

Yoga riem

Een yoga riem, ook wel bekend als een yoga strap, is een geweldig hulpmiddel om je flexibiliteit te vergroten en je te helpen bij het bereiken van moeilijkere houdingen. Als beginner kan het strekken van je ledematen een uitdaging zijn, en een riem kan je helpen om jezelf langzaam en veilig in deze houdingen te manoeuvreren. Bijvoorbeeld, in zittende vooroverbuigingen kun je een riem om je voeten leggen en deze vasthouden om je rug recht te houden en langzaam naar voren te buigen. 

Meditatiekussen

Hoewel yoga veel draait om beweging, is meditatie een integraal onderdeel van de praktijk. Als beginner kan het lastig zijn om comfortabel te zitten tijdens meditatieve momenten. Een meditatiekussen, ook wel bekend als een zafu, biedt de nodige ondersteuning aan je heupen en rug, waardoor je in een comfortabele houding kunt zitten zonder dat je ledematen gevoelloos worden. Dit verbetert niet alleen je meditatie-ervaring, maar helpt ook bij het ontwikkelen van een consistente meditatieve praktijk. 

Duurzaamheid is belangrijk

Je kunt voor de meeste yoga benodigdheden zoals Yogamatten heel goed terecht bij Kurma Yoga. Kurma ontwikkelt en produceert 100% circulaire, gifvrije yoga producten met een lage CO2-voetafdruk. 

De toenemende gevolgen van klimaatverandering en vervuiling zijn momenteel een van de meest urgente mondiale uitdagingen. In deze tijd van crisis op onze planeet, is het noodzakelijk dat actie wordt ondernomen om een juiste balans te vinden tussen de consumptiemaatschappij, beschikbare hulpbronnen en het afval dat ontstaat door productie en consumptie. Binnen de yoga gemeenschap werkt Kurma actief aan het creëren van een werkelijk duurzame toekomst, zowel voor henzelf als voor de komende generaties. 

Beeld: Adobe Stock