Wait, what? Volgens TikTok zouden we ons haar moeten wassen met Dreft

Worth a try?

Als je last hebt van vet haar, zal je gootsteenkastje niet de eerste plek zijn waar je kijkt om hiervoor een geschikt product te vinden. Toch zou het zomaar kunnen dat daar dé oplossing staat. Op TikTok wordt namelijk gezegd dat Dreft helpt tegen vettige lokken.

Vetverwijderaar

Elke week verschijnen er weer nieuwe beauty- en lifehacks op TikTok. De één nog gekker dan de ander, en ook nu staat de app weer vol met een bijzondere trend. TikTokker Nienke vertelt in een video namelijk dat ze Dreft gebruikt om van haar vette haarbos af te komen. Volgens haar een logische keuze: afwasmiddel is namelijk een vetverwijderaar. Dus als dat bij de afwas kan, waarom niet in ons haar?

Druppel

Gelukkig vertelt Nienke dat het iets minder heftig is dan het klinkt: het is niet nodig om nu bij elke wasbeurt een fles Dreft op je hoofd leeg te gieten. In plaats daarvan mengt ze eens in de twee à drie wasbeurten een druppel afwasmiddel door haar gewone shampoo heen en wast ze met dat mengsel haar haarwortels. Vervolgens wast ze het nog een keer met alleen gewone shampoo, om zoals gebruikelijk te eindigen met een conditioner.

@niennkke Replying to @Britt M. Koelman eens in de 2-3 wasbeurten, werkt priem voor mij 🤷🏼‍♀️👏🏼 #hairtok #haarverzorging #vj #voorjou ♬ original sound - Nienke

Reacties

Het mag dan een beetje een gek idee zijn, TikTokker Nienke zweert bij deze tactiek om haar kapsel fris te houden. Ook in de reacties zijn mensen lovend. “Als je Dreft test, zul je zien dat het vrij zuur is. Vette hoofdhuid is basisch en dus komt het zuur tekort. Door dit breng je de pH-waarde weer in balans”, legt een volger uit.

Toch zeggen ook veel TikTokkers dat het niet verstandig is om vaak Dreft te gebruiken in je haar. Het is en blijft immers een agressief middel, en het is niet voor niets bedoeld om je vuile vaat mee af te wassen!

Bron: Fem Fem | Beeld: NL Beeld, TikTok @niennkke