Lifehack: door dit trucje krijg je meer kruiden uit je kruidenpotjes

Ideaal!

Kruidenpotjes zijn ideaal tijdens het koken, behalve als er ineens niks meer uit blijkt de komen. Zit je ook vaak te schudden met de kruidenpotjes tot je een ons weegt? Gelukkig is TikTok onze helpende hand in de keuken, en bestaat er een manier waarmee je alsnog een hoop kruiden uit het potje krijgt. Lifehack!

TikTok

Na verloop van tijd willen de kruiden in je potje nog wel eens vast komen te zitten. Je kunt schudden wat je wil, maar er komt niks meer uit… Er blijkt echter een handig trucje voor te zijn. TikTok-gebruiker @Sylviak_ heeft hier de perfecte oplossing voor gevonden, en deelt haar tips op het platform. Want wist je dat die ribbeltjes aan de onderkant op het potje een bepaalde functie hebben?

Wrijven

Sylvia houdt in het filmpje twee Verstegen-kruidenpotjes vast en demonstreert hoe lastig het is om hier kruiden uit te krijgen. Ze schudt een potje en laat zien hoe weinig kruiden eruit komen. Vervolgens pakt ze een tweede potje en vertelt ze dat er niet voor niets ribbels onder de kruidenpotjes zitten. Als je twee potjes over elkaar wrijft, komt er namelijk veel meer uit. Wow, waarom komen we hier nu pas achter?

@sylviak_ #tips #cooking #nederland?? #kruidenpotjes ? origineel geluid – Sylvia

Reacties

Sylvia noemt het zelf de tip van de week, maar we kunnen wel concluderen dat het de tip van de eeuw is. En we zijn niet de enige die hier verbaasd over zijn, veel kijkers kunnen ook niet geloven dat het zo simpel is. Zo zegt er iemand: “Nee joh, ik ren meteen naar de keuken om het te proberen.” Voortaan geen gedoe meer met kruiden, want dit gaat een stuk sneller. Thank us later!

Bron: TikTok, Kookfans | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws