Whut: de zogeheten uncanny valley make-up trend gaat viraal op TikTok

Deze creepy look is dé make-up trend op dit moment.

woman in kitchen doing makeup with eyeliner pencil

Op TikTok zijn iedere dag de beste lifehacks en trends te vinden. Of het nu gaat om fashion of beauty trends: TikTok has your back. Ook nu komt het populaire social media kanaal weer met een opvallende make-up trend, namelijk de uncanny valley look – én deze trend gaat helemaal viraal.

TikTok

Op TikTok worden regelmatig de beste fashion-, beauty- en lifehacks gedeeld en iedere dag lijkt er wel weer een nieuwe trend viraal te gaan. Op dit moment is er een make-up trend onwijs populair op het social media kanaal die nogal creepy uitvalt, maar voor genoeg gelegenheden inzetbaar is.

Uncanny valley

Dat de nieuwste make-up trend creepy is, zit 'm al in de naam. Uncanny valley is namelijk een combinatie van menselijk en niet menselijk. Dit zien we dan ook vaak terug in series en films. Wanneer een mens duidelijk een mens is, is dat voor ons volledig comfortabel, net als dat een robot écht een robot is. Maar als een robot bijna op een mens lijkt, dan kunnen we hier een beetje ongemakkelijk van worden. Zo maken verschillende animaties in series en films de personages zó menselijk dat we er niet relaxt naar kunnen kijken. Deze creepy look is momenteel een trend op TikTok geworden. Enne, vooral in het donker kan deze make-up look nogal eng uitvallen.

@mimiermakeup Uncanny valley makeup attampt ib @Emilia Barth ♬ Brutus (Instrumental) - The Buttress

Hoe draag je de make-up trend?

Bij de uncanny valley make-up trend maak je je ogen optisch groter en je lippen breder. Ook komt er een speciale manier van contouren aan te pas. Maar nu luidt de grote vraag natuurlijk: voor welke gelegenheden kun je deze make-up trend dragen? Gelukkig zijn er genoeg redenen te bedenken!

Zo kun je de creepy look dragen als je geen zin hebt in flirty mannen tijdens een avondje uit. Soms wil je gewoon even met je eigen vriendinnen los gaan in de club of gezellig samen een drankje drinken. Met deze creepy make-up trend houd je alle mannen op afstand. Daarnaast kun je de look gebruiken als je in je eentje over straat moet gaan. Wij vrouwen, weten als geen ander hoe we ons soms kunnen voelen als we alleen over straat lopen. Met een uncanny valley make-up op je gezicht weet jij enge mensen van je af te slaan en ben jij in hun ogen 'de engerd'.  We gaan er dan ook vanuit dat mensen niet graag bij je in de buurt willen zijn wanneer je deze make-up draagt. Dus heb jij zin in een avondje voor je alleen? Met deze enge uitstraling hoef je niet bang te zijn voor urenlange kletspartijtjes. Bovendien kun je je ex flink laten schrikken wanneer hij of zij je maar niet met rust laat. Deze make-up trend dragen is dan ook dé perfecte reden om ervoor te zorgen dat je niet meer lastiggevallen zult worden. Natuurlijk kun je ook andere mensen laten schrikken met deze enge look. Ha!

Bron: Ze | Beeld: Adobe Stock, TikTok

Beauty en Fashion
  • woman in kitchen doing makeup with eyeliner pencil . High quality photo