Kitty haircut: dé meest populaire haartrend van het nieuwe jaar

Elegant, speels en flirty!

New year, new hair! De meeste beauty lovers hebben goede voornemens bij de intrede van het nieuwe jaar – én daar horen natuurlijk ook de haartrends bij. Voor 2024 is de ‘kitty cut‘ helemaal hot and happening. Wij vertellen je meer over de meest populaire haartrend van het nieuwe jaar!

Kitty haircut

Hoewel de ultra-gelaagde en wilde hair coupes dé haartrends van 2021, 2022 en 2023 waren, neemt nu een andere trend de eerste plek in. Het gaat om de heuse kitty cut, een subtiele en verfijnde haarstijl met structuur en beweging. Het is een slankere versie van de andere dierlijke haircuts, zoals de butterfly cut, jellyfish cut en de fox cut. De kitty cut is namelijk minder ruig, maar zorgt nog steeds voor genoeg volume en beweging.

De nieuwe haartrend is langer dan een bob, maar weer korter dan The Rachel, omdat de lengte van je haar tussen je schouders en je sleutelbeen valt. Daarnaast past het helemaal bij de cropped hair look, maar biedt het nog meer voordeel in lengte en veelzijdigheid. Bovendien combineren de delicate laagjes een zwoele cropped lengte met een sexy en katachtige look. We love it!

Hoe maak je de nieuwe haartrend?

Het belangrijkste van deze populaire haartrend is om de laagjes langer te knippen, waarbij de langste lengte een centimeter korter is dan de basislengte. Zorg vervolgens voor subtiel oplopende laagjes langs de achterkant en rond je gezicht. Ook kun je iets extra’s toevoegen rond je gezicht, zoals laagjes op kaak- of jukbeenlengte. Voor een mooi, elegant resultaat moet het natuurlijk niet te kort en schokkerig worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Milosz (@miloszhairstylist)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Shay Sullivan (@shay.sullivann)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noa Teomi (@noa_teomi)

Hoe draag je de kitty haircut?

De kitty haircut kan op veel haartexturen gedragen worden, zoals krullend, golvend en stijl haar. Qua styling kun je helemaal los gaan met deze nieuwe trend. Zo kun je voor au naturel gaan door het aan de lucht te laten opdrogen, kun je kiezen voor een volumineuze coupe door het te föhnen of geef je het een extra mooie uitstraling door het half golvend te stijlen en de kortste laagjes te draaien.

Dus ben jij toe aan een nieuwe verfrissende coupe in het nieuwe jaar? Dan is de kitty cut, dé populairste haartrend voor 2024, misschien wel iets voor jou!

Bron: Glamour | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws