Weer eens wat anders: ‘jellyfish’ coupe gaat viral op TikTok

De meningen over deze trend zijn behoorlijk verdeeld.

Toe aan een nieuwe hairdo? De jellyfish haircut is er eentje waarmee je ongetwijfeld complimenten binnen hengelt. Al is niet iedereen fan van de coupe die momenteel viral gaat op TikTok. Zou jij ervoor in de kappersstoel plaatsnemen?

Jellyfish haircut

De jellyfish haircut zegt eigenlijk al meteen welke richting het kapsel opgaat. En dat is een ietwat bijzondere richting als je het ons vraagt. Het kapsel is een combinatie tussen twee andere kapsels, namelijk de blunt bob en de mullet. We horen je al denken: ‘Heh, een bob in combinatie met een mat?’. Jep, geloof het of niet maar het is écht een ding!

Japans

Oké deze haarstijl is misschien een nieuwe trend op TikTok, maar eigenlijk is het helemaal niet zo ‘nieuw’ als dat we denken. De jellyfish haircut is namelijk geïnspireerd op de traditionele Japanse hime of princess cut, die dateert uit het Japanse Heian-tijdperk. Dan hebben we het over zo’n duizend (!) jaar geleden. Trends keren altijd weer terug, toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yazz Hair (@yazzhairofficialpage)

Kwal

We lieten net al weten in welke richting je ongeveer moest gaan denken bij deze nieuwe haarstijl, maar om het nog duidelijker te maken: het kapsel is letterlijk geknipt in de vorm van een kwal. Een bijpassende naam bij een bijpassend kapsel dus!

@dear.tina I finally remembered to do a hair360 before my hair got too oily 🥴 #hair360 #hairstyleinspo #jellyfishhair #jellyfishhaircut #hairstylereference ♬ Love Maybe Secret Number – NiKO

De eerste buitenlaag wordt gelijkmatig, bij ongeveer het midden van je oor, afgeknipt. De tweede binnenste laag kan je zo lang of kort maken als dat jij zelf wil. Zo kan je gaan voor een normale bob, een lange bob of juist een hele korte bob. It’s up to you!

Bron: Grazia, NSMBL | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws