Dit is de meest voorkomende fout die mensen met dun haar maken

Het is vooral een kwestie van het juist gebruiken van je haarproducten.

We houden allemaal van een mooie bos gezonde lokken op ons hoofd, toch? Er zijn dan ook genoeg manieren om je haar gezond te houden. Zo punten we ons haar regelmatig bij en mogen we het niet te vaak wassen. Toch hebben meiden met dun haar hier misschien wat meer moeite mee. Daarom vertellen wij alvast wat je in ieder geval moet vermijden.

Verkeerde producten

De kans is groot dat als je dunner haar hebt, je verschillende producten gaat uitproberen om je haar dikker te laten worden of om het er in ieder geval wat dikker uit te laten zien. En dat snappen wij heel goed. Toch is dit volgens Dr. Mona Gohara niet de oplossing, zo deelt ze met PureWow.

“Wanneer iemand vet, droog fijn of dun haar heeft, wil die persoon oplossingen. Vaak gaan ze dan op zoek naar producten die het probleem beloven op te lossen, maar vaak doen die producten dat niet.” En juist daar zit het grote probleem. Als wij namelijk geen verschil zien tijdens het gebruiken van het product, gaan we er juist meer gebruik van maken. “Te veel producten gebruiken, maakt het haar zwaarder en hierdoor bereik je juist niet het gewenste volume.” Aha!

Gevolgen

Natuurlijk is het een grote kans dat jij al verschillende producten in je badkamer hebt staan. Prima, maar gebruik die producten dan wel op de juiste manier. Als je bijvoorbeeld erg enthousiast je haarproducten gebruikt, gaat het niet voor je werken. Gebruik je teveel shampoo? Dan kan je de natuurlijke oliën van je haar wegwassen. Een ander probleem zijn verschillende stylingproducten. Hierdoor worden je lokken namelijk zwaarder, waardoor je haar gaat hangen. En dat wil je niet!

Maak het niet té gek

Volgens Dr. Gohara hoef je niet al je haarproducten weg te gooien, maar moet je het niet té gek maken. “Kies een of twee producten die jou kunnen helpen met het gezond houden van je haar. Minimaliseer het aantal chemicaliën die je gebruikt voor je haar, zodat je de kans op irritatie voorkomt”, aldus Gohara.

Juiste producten

Vind je het lastig om de juiste producten te vinden? Let er dan op om producten te kiezen die haargroei stimuleren en waar volume en de dikheid ten goede komt. Belangrijke ingrediënten die hiervoor kunnen zorgen zijn biotine, keratine, minoxidil en ginseng. Ook kun je kiezen voor peperpunt-, castor- en druivenolie. Deze oliën verzwaren je haar namelijk niet. Hoe fijn!

Bron: Dingen Voor Vrouwen | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws