Ah oh: van déze haarstijl kan je sneller kaal worden

Wij vertellen je precies waar dit door komt.

Cannes - The Innocent Screening

Nieuwe haarstijlen uitproberen is natuurlijk iets wat iedereen doet. Zo zagen we bijvoorbeeld al eens de 'wet hair look' voorbijkomen, de half up, half down look en de slick back bun. En met name die laatste look is er eentje die heel wat teweegbrengt. Want wat blijkt? De slick (of sleek) back bun kan er namelijk voor zorgen dat je sneller kaal wordt. Wacht, wat?

Slick back bun

Op TikTok zien we het steeds vaker voorbijkomen: de slick back bun. Verschillende A-listers liepen hiermee te koop – denk aan: Hailey Bieber en Sofia Richie – en was de trend binnen no-time overgevlogen naar Nederland en de rest van Europa.

De naam van de look zegt eigenlijk al genoeg. Het haar wordt strak naar achteren gekamd en vastgemaakt met een elastiekje. Je kunt zelf dan nog kiezen tussen een staart of een knot. Wat deze haarlook juist zo geliefd maakt, is het minimalisme. Zo zie je er classy en chique uit, maar ben je binnen een mum van tijd klaar met je kapsel. Heerlijk, als je het ons vraagt.

Kritiek op tutorial

Zoals we al zeiden is onder anderen Sofia Richie een groot fan van de slick back bun, waardoor ze veel vragen kreeg van volgers voor een tutorial. Enne, Sofia is daar niet de moeilijkste in, waardoor ze kort daarna een filmpje op haar TikTok plaatste hoe zij haar sleek back bun creëert. Zo maakt ze haar haren nat en stopt er dan een haarmasker in. Als dat gelukt is, kamt ze al haar haren strak – écht strak – naar achteren en zet ze het vast in een knot.

@sofiarichiegraingeSleek lazy girl bun 🫶🏼♬ original sound - Sofia Richie Grainge

Veel volgers danken haar voor deze snelle en makkelijke tutorial, maar niet iedereen in de comments is net zo te spreken. Zo hebben een aantal mensen ook kritiek op de tutorial van Sofia en vinden zij het juist niet goed voor je haren om het strak naar achteren te kammen. Volgens hen is het dan ook niet de bedoeling dat je je haar op deze manier draagt, laat staan een haarmasker langer in je haar te houden dan de aangeraden tijd. Het gevolg? Een geïrriteerde hoofdhuid wat kan leiden tot haaruitval. Ah oh...

Oorzaken

Vind jij de slick back bun dus een prachtige en snelle manier om je haar op een elegante manier te stylen? Dan moet je goed opletten. Heb jij bijvoorbeeld heel erg dun haar, dan is de kans groot dat je hoofdhuid meer zichtbaar wordt met deze strakke look, waardoor het lijkt alsof je kale plekken hebt. Daarnaast is deze look ook af te raden wanneer je kaalheid aan de voorkant van de haarlijn hebt. Het naar achteren kammen van je haar met deze look, laat het nog meer lijken alsof je kaal bent. En dat wil je niet! Als laatste is er ook nog een kans dat je gewoonweg de onjuiste techniek gebruikt. Maak jij je haar bijvoorbeeld niet goed vast of juist té strak? Dan kan dat leiden tot te veel spanning op de wortels, waardoor je haar kan breken en dunner worden.

Bron: Fem-Fem | Beeld: NL Beeld, TikTok @sofiarichiegrainge

Beauty en Fashion
  • Bella Hadid attending the 75th Anniversary celebration screening of "The Innocent (L'Innocent)" during the 75th annual Cannes film festival at Palais des Festivals on May 24, 2022 in Cannes, France Photo by Franck Castel/ABACAPRESS.COM