Dry January: dit zijn de gezondheidsvoordelen van een maand niet drinken

Goed om te weten!

Het jaar is bijna ten einde en voor veel mensen betekent dat dat Dry January bijna weer gaat beginnen. Herkenbaar? Dan wil je vast wel weten welke vier voordelen het heeft om een maand lang geen alcohol te drinken.

Dry January

In de drukke decembermaand eten we ons niet alleen bommetje vol, ook de alcoholische versnaperingen gaan er goed in. Ben jij er na de jaarwisseling even helemaal klaar mee en ga jij de challenge van Dry January aan? Dan is de kans groot dat je deze grote veranderingen aan je lichaam zult merken in het nieuwe jaar.

1. Betere nachtrust

Het kost je organen – met name de lever – veel moeite om alcohol in het lichaam af te breken. Ook wanneer je ’s nachts ligt te slapen is je lichaam hard aan het werk om de alcohol weg te werken. Door de slechte nachtrust sta je de volgende dag op met een flinke kater. Laat je de alcohol een maandje staan, dan zul je waarschijnlijk merken dat je je uitgeruster en fitter voelt.

2. Je kunt afvallen

Na de feestelijke decembermaand wil je misschien weer wat gezonder gaan eten. Want naast alle lekkernijen die je naar binnen hebt gewerkt, draagt alcohol ook bij aan de nodige aantal extra calorieën. Verban je een maand lang alcohol uit je leven, dan ga je dit zeker merken wanneer je op de weegschaal staat.

3. Versterken van je immuunsysteem

Je hebt witte bloedcellen in je bloed nodig om virussen en bacteriën tegen te gaan. Alcohol zorgt ervoor dat er een lagere waarde aan witte bloedcellen in je bloed terecht komt. Eén en één is twee: je immuunsysteem verzwakt wanneer je alcohol drinkt. In de koude maand januari ligt een griepje al snel op de loer. Door geen alcohol te drinken verklein je de kans dat jij in deze maand loopt te snotteren.

4. Zuivere huid

Tenslotte doet alcohol niet veel goeds voor je huid. Laat de alcohol eens een maand lang staan en je zult merken dat je huid minder snel uitdroogt en je lichaam minder hormonen produceert die helpen met het absorberen van water. Zeg maar hallo tegen een stralend perzikhuidje!

Bron: Women's Health Mag, Tips en Weetjes | Beeld: Netflix (Selling Sunset)