Zo weet je of je hoofdkussen aan vervanging toe is

Good to know!

Horizontal shot of relaxed carefree female under white bedclothes in bed at bedroom, sees pleasant dreams, keeps eyes closed, enjoys good rest at home and calm atmosphere. People and rest concept

Je hebt het misschien niet door, maar we spenderen een groot gedeelte van ons leven op ons hoofdkussen; gemiddelde iedere dag wel zo'n 8 uur. Een comfortabel exemplaar uitkiezen én 'm tijdig vervangen, is dus geen overbodige luxe. We vertellen je wanneer het tijd is voor een nieuwe!

Levensduur verlengen

Het staat voorop dat je zo lang mogelijk van je hoofdkussen wilt genieten. Om de levensduur van je hoofdkussen te verlengen kun je een aantal dingen doen:

  1. Allereerst kun je gebruik maken van een kussenbeschermer. Dit is een strakke hoes die je om je hoofdkussen doet onder de kussensloop. De kussenbeschermer houdt stof, huidschilfers en andere viezigheid die je kussen binnen willen dringen tegen.
  2. Daarnaast is het verstandig om je kussen elke dag, nadat je wakker wordt, even op te kloppen. Dit is een kleine moeite die de levensduur van je kussen wel degelijk zal verlengen. Je hoofdkussen blijft hierdoor namelijk schoon en fris.
  3. Doe je hoofdkussen tot slot regelmatig in de was en maak er een gewoonte van om het wekelijks te luchten. Mocht je kussen niet in de wasmachine kunnen, breng het dan af en toe eens naar de stomerij voor een grondige reiniging. Geloof ons, het doet wonderen voor de frisheid van je kussen.

Dé truc

Gelukkig is er een eenvoudige truc om te bepalen of je afscheid moet nemen van je geliefde hoofdkussen. Het werkt als volgt: vouw je kussen dubbel en laat het dan meteen los. Als het kussen niet snel terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm, is het hoog tijd om het te vervangen. Het gebrek aan veerkracht betekent namelijk dat het kussen niet langer de ondersteuning biedt die jij nodig hebt voor een fijne nachtrust. Daarnaast zijn er nog meer signalen die aangeven dat je hoofdkussen het einde van zijn levensduur heeft bereikt.

Als er vieze vlekken zichtbaar zijn op het kussen, kun je proberen om deze te verwijderen door het in de wasmachine te gooien. Als de vlekken er na een flinke wasbeurt niet uit zijn, weet je dat je toe bent aan een nieuw kussen. Ook als de vulling van het kussen 'klonterig' wordt, zal het kussen je nachtrust niet meer ten goede komen. Weg ermee dus! Als je vaak moet niezen terwijl je op bed ligt, zit er waarschijnlijk veel viezigheid en misschien zelfs huisstofmijt in je kussen. Ook dan weet je: tijd voor een nieuw hoofdkussen.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Adobe Stock

Lifestyle
  • Horizontal shot of relaxed carefree female under white bedclothes in bed at bedroom, sees pleasant dreams, keeps eyes closed, enjoys good rest at home and calm atmosphere. People and rest concept