Isa Hoes viel 8 kilo af: 'Mijn doel is geen killerbody hebben, maar lekker in mijn vel zitten'

De ziekte is ook een enorme wake-up call geweest.

Twee jaar geleden ontdekte Isa Hoes een knobbeltje in haar oksel dat borstkanker bleek te zijn. Ze is ze genezen, maar de ziekte is ook een enorme wake-up call geweest, vertelt ze aan Beau Monde. Ze veranderde haar levensstijl en volgde zes weken een fitprogramma.

Fitprogramma

Toen Isa borstkanker bleek te hebben, kreeg ze een grote klap te verduren. Het kwam goed, maar ze vertrouwde haar lichaam niet meer. "En zo kom je toch weer in die cirkel van sporten. Het enige wat je wel kan doen, is gezond eten en bewegen. Dat is voor mij nu belangrijker dan voorheen.”

De actrice volgde het zes weken het fitprogramma van DAG ÉÉN. Aan het einde was ze 8 kilo lichter en helemaal afgetraind. "Het ging mij niet zozeer om het gewicht maar om de energie. Ik had pas later door dat dit met terugwerkende kracht te maken had met die borstkankerperiode", vertelt ze. "Het was voor mij een goede afsluiting van een zware periode."

Programma

Zes weken lang moest Isa vol aan de bak: 1100 calorieën per dag en veel sporten. "Ik heb me nooit gerealiseerd hoeveel calorieën dat waren, want het programma wordt op maat gemaakt." Het mealpreppen vond ze minder handig. "Ik vond het vermoeiend dat je je eten precies zo moet afwegen en exact dat moet eten." Al had het wel effect. "Het idee erachter is dat je de verhoudingen kent en dat steeds meer integreert in je eigen leven. Dat doe ik ook nog steeds, want ik voel me er superfit door."

Kritiek

Ze deelde een foto van het resultaat, maar dat werd niet door iedereen gewaardeerd. "Er werd geschreven dat ik het tegenovergestelde van bodypositivity promoot en het verkeerde voorbeeld gaf", vertelt de actrice. Terwijl ze er juist helemaal niet zo over denkt. "Mijn doel is geen killerbody hebben, maar lekker in mijn vel zitten. Ik wil graag 92 worden en dus moet ik zorgen dat ik fit blijf."

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld