Een gezonde mental health: 3 motiverende mind-influencers

Wie is nou echt inspirerend en motiverend?

Peaceful african girl meditating in cozy room near candles

Instagram barst van de influencers die jou strakke billen, kilo’s gewichtsverlies, het beste dieet of een kalme mind beloven. Maar wie is nou echt inspirerend en motiverend op het gebied van body & mind?

1. @karlijn _visser

De Nederlandse Karlijn blijft verrassend door zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Dan is ze weer op yoga retreat in Portugal, zit ze in een ijsbad, doet een familie-opstelling of begint aan een nieuwe studie Spiritual Care. Hierover schrijft ze al zeven jaar op het succesvolle platform Holistik, dat zij samen met haar partner in crime,

Evelyn van Hasselt, runt. Persoonlijke groei, voeding voor lichaam en ziel, de juiste mindset, slaaptips en ademhaling, alles komt aan bod op dit platform. Ook in de Holistik podcast en op Instagram bekijkt de nuchtere Karlijn de wereld met een open blik en daar worden we allemaal een stukje wijzer van. In het Holisme gaat het erom dat alles met elkaar verbonden is; body, mind & soul, maar ook mens, dier en natuur. Holistisch leven, dat zouden meer mensen moeten doen.

2. @drcarolineleaf

Caroline is patholoog en cognitief neurowetenschapper. Sinds begin jaren 80 doet ze onderzoek naar de verbinding tussen onze geest en onze hersenen. Ze was een van de eersten in haar vakgebied die bestudeerde hoe de hersenen kunnen veranderen, door gerichte input van de geest. Ons denken heeft daadwerkelijk lichamelijke en emotionele gevolgen. En giftige gedachten kun je vervangen door gezonde gedachten. Dit legt ze stap voor stap uit via haar 21-dagen Hersen-detox-plan en in haar boeken Switch on your brain, The perfect you, Cleaning up your mental mess. Ze heeft honderdduizenden studenten en volwassenen geholpen om te leren hoe ze hun geest kunnen gebruiken om hun hersenen te ontgiften en te laten groeien, zodat ze op elk gebied van hun leven succesvol kunnen zijn, waaronder op school, de universiteit en op het werk. Met behulp van recent wetenschappelijk en medisch onderzoek, brengt Dr. Caroline Leaf de ‘schakelaar’ in je hersenen aan het licht, die je in staat stelt om een gelukkiger, gezonder en plezieriger leven te leiden, waarin je je doelen behaalt, je gedachten leven onder controle houdt en zelfs intelligenter wordt. Impressive, toch!?

3. @melrobbins

De Amerikaanse Mel Robbins zat 15 jaar geleden door een angststoornis volledig in de put. Nu is ze schrijver, lifecoach en veelgevraagd spreker. Haar specialisme: iedereen kan zijn angsten overwinnen en in actie komen. Haar boek De 5 seconderegel is heerlijk inspirerend. In haar podcast geeft ze recht-door-zee-advies en haar TEDxTalk - Stop screwing yourself over - is een van de populairste talks aller tijden. Mel leert je in jezelf te geloven en inspireert je om actie te ondernemen om jouw leven te veranderen. Heerlijk down-to-earth mens om te volgen.

Wil jij dit jaar meer bezig zijn met je mental health? Dan zijn deze drie vrouwen zeker het volgen waard!

Tekst: Marissa Akersloot | Beeld: Adobe Stock