Daim chocolade is niet meer bij IKEA te koop en dit is waarom

Aha!

Tyumen, Russia-june 08, 2021: Brand Daim originated from Sweden. Chocolate cake with crunchy caramel

Daim, wie kent deze overheerlijke chocolade niet? Vroeger reed je er speciaal voor naar de IKEA, maar tegenwoordig kun je de lekkernij op meerdere plekken kopen. Maar niét meer bij IKEA, waar het allemaal begon. Hoe zit dat?

Eigen producten

Is het jou tijdens een bezoekje aan de Zweedse meubelgigant al opgevallen dat de opvallende rode Daim verpakkingen nergens meer te vinden zijn? Dat kan kloppen, want de chocolade is er niet meer te koop. En dat terwijl als je aan Daim denkt, je aan IKEA denkt. IKEA legt uit: ze willen zich focussen op producten van eigen bodem. Hierdoor moeten merken van andere bedrijven het veld ruimen.

Geen boycot

“Sinds enkele jaren richten we ons op zoetwaren met IKEA-label en hebben we onze eigen chocolade- en snoepproducten verder ontwikkeld”, vertelde Ikea woordvoeder Matthias Hennius aan de Zweedse krant Göteborgs-Posten. Eerst werd er gespeculeerd dat het ging om een boycot, omdat Mondelez, het bedrijf wat Daim produceert, nog actief is in Rusland, maar dat is dus niet het geval.

Andere winkels

Ook in andere landen zullen alle snoepjes van andere leveranciers (niet alleen Mondelez) geleidelijk uit de schappen verdwijnen, bevestigt de Nederlandse Ikea-woordvoerder Jurriaan Zuiderhoek. Waar je de chocolaatjes nog wel kunt kopen? Bij winkels zoals de Action en de Xenos. En bij IKEA moeten we het voortaan doen met de Zweedse balletjes!

Bron: Kookfans | Beeld: Adobe Stock