Minder betalen? Dit is de beste tijd om een vliegticket te boeken

We've got you covered!

passenger or traveler tourist looking at the aircraft in park lane terminal, worry of the flight schedule in late or delay, sitting upset in the transit hall of the airport waiting for aircraft

Sta jij te trappelen om een vliegticket te boeken, maar vind je de prijzen wel wat duur? No worries, wij zochten uit wat de beste tijd is om een ticket te boeken zodat je zo voordelig mogelijk uit bent!

Vroeg of laat?

De één zegt dat je zo vroeg mogelijk moet boeken, terwijl de ander beweert dat je goedkoper uit bent met een last minute. Maar wat is nou waar? Het antwoord is 3 tot 4 maanden voor vertrek, weet ANWB. Dan heb je de grootste kans op een goede prijs. Bedenk je pas later dat je op vakantie wil? Boek dan 5 tot 8 weken voor vertrek.

De beste dag

Weflycheap weet te vertellen dat je het beste kunt boeken op een dinsdag, omdat airlines hun promoties vaak op maandag starten. Daarna spelen concurrenten erop in, waardoor je dinsdagmiddag rond 15.00 vaak de beste deals kunt vinden. Columbus Magazine voegt daaraan toe dat vluchtprijzen een wekelijkse cyclus doorlopen waardoor de laagste prijzen eerder in de week worden getoond. Gedurende de week gaat het omhoog.

Nu is het natuurlijk wel zo dat de beste periode om te boeken afhankelijk is van de bestemming en periode, maar rekening houden met bovenstaande tips kan nooit kwaad.

Bron: ANWB, Weflycheap, Columbus Magazine | Beeld: Adobe Stock