Dit zijn de trends voor fietsaccessoires in 2024

woman cycling along red bike lane road in city

De fiets is een steeds populairder vervoermiddel, zowel in de stad als daarbuiten. Dat is te merken aan de stijgende verkoopcijfers van fietsen en fietsaccessoires. In 2024 zijn er een aantal trends te zien op het gebied van fietsaccessoires.

1. Elektrische fietsen

Elektrische fietsen zijn al jarenlang populair en die trend zet zich in 2024 voort. Steeds meer mensen kiezen voor een e-bike om langere afstanden af te leggen of om in heuvelachtig gebied te fietsen. Dat betekent dat er ook steeds meer vraag is naar accessoires voor e-bikes, zoals bagagedragers, fietsendragers en fietsverlichting.

Tegelijkertijd is de verwachting dat accu’s een hogere capaciteit krijgen, waardoor elektrische fietsen een groter bereik krijgen. De accessoires voor accu’s en het onderhoud worden eveneens belangrijker, denk bijvoorbeeld aan een accuhoezen ter bescherming van de accu.

2. Brede banden

Ook brede banden zijn in 2024 een trend. Brede banden bieden meer comfort en grip, waardoor ze ideaal zijn voor zowel stadsfietsen als mountainbikes. Brede banden zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, dus er is voor elk type fiets wel een geschikte band te vinden.

3. Smart fietsaccessoires

Smart fietsaccessoires zijn accessoires die met een smartphone of tablet verbonden kunnen worden. Zo zijn er bijvoorbeeld fietscomputers die je snelheid, afstand en calorieverbruik bijhouden. Ook zijn er slimme fietsverlichtingen die automatisch aangaan als het donker wordt. Smart fietsaccessoires maken het fietsen nog veiliger en comfortabeler.

4. Duurzame fietsaccessoires

Duurzaamheid is een belangrijke trend in veel sectoren, ook in de fietsbranche. Steeds meer fietsaccessoires zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled plastic of bamboe. Ook zijn er steeds meer accessoires verkrijgbaar die energie besparen, zoals ledverlichting en fietscomputers die op zonne-energie werken.

5. Persoonlijke stijl

Fietsers willen hun fiets steeds vaker een persoonlijke touch geven. Dat kan met verschillende accessoires, zoals stickers, handvatten en fietstassen. Er zijn accessoires verkrijgbaar in alle kleuren en stijlen, dus er is voor iedereen wel iets passends te vinden.

Dit zijn slechts enkele trends voor fietsaccessoires in 2024. De fietsbranche is continu in beweging, dus het is zeker mogelijk dat er nieuwe trends opduiken in de loop van het jaar.