Wait, what? Dit doet een dag zitten met je billen

Er is werk aan de winkel!

Volgens Self Magazine heeft een zittende baan nogal wat gevolgen voor je billen en alles daaromheen. Zo zit het.

Slaapmodus

Als je zittend werk hebt, hoeven je billen de hele dag niets te doen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je billen in de zogeheten slaapmodus terechtkomen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de spieren in je billen maar ook voor andere delen van je lichaam.

Door inactieve bilspieren worden je heupbuigspieren juist sterker, waardoor je rug gekromd wordt. Dit zorgt weer voor een slechte houding, wat uiteindelijk voor rugpijn kan zorgen.

Bilspieren

Als je heupen en bilspieren niet naar behoren functioneren, kan dit op zijn beurt zorgen voor zwakkere enkels en knieën. Als je grote bilspieren het gewicht niet meer kunnen dragen, verplaatst het zich naar die zwakkere delen, waardoor je last krijgt.

De spiermassa neemt af en het wordt dan ook steeds lastiger om nieuwe bilspieren te kweken in de sportschool. Dit zorgt niet alleen voor plattere billen maar ook voor een verslechterde bloedsomloop in de billen.

En nu?

We snappen dat je niet per direct je ontslag gaat indienen op kantoor. Dat hoeft ook helemaal niet. Maar zorg er wel voor dat je regelmatig van je stoel af komt en een rondje gaat lopen. Maak er een gewoonte van om tussendoor koffie te gaan halen, tijdens de pauze buiten een rondje te gaan lopen en hier en daar wat bil-oefeningen te doen tijdens het werk. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je bilspieren te aan- en ontspannen. Heb je een trap op werk, maak daar dan ook gebruik van in plaats van de lift. Zo blijf je lekker in beweging!

Bron: Grazia | Beeld: Adobe Stock