Real life: 'Mijn man heeft mijn verjaardag verpest door zijn cadeau'

"Het voelde als een steek in mijn rug"

a sad Spanish woman sitting at an American dinner table, eating a birthday cake, wearing a crown and crying.

Chantal* had zich haar dertigste verjaardag wel anders voorgesteld. Ze kreeg van haar man Cas namelijk een cadeau waar ze helemaal niet op zat te wachten: een hometrainer. Ze deelt haar verhaal op Reddit.

Verjaardag

“Een paar maanden geleden ben ik begonnen met het plannen van mijn dertigste verjaardag. Ik wilde een groot feest geven om het te vieren en vond het heerlijk om het feest te organiseren. Mijn man heeft nooit aangeboden om te helpen, ondanks dat hij volledig op de hoogte was van alle voorbereidingen. Ik vertelde hem enthousiast over alles wat ik aan het regelen was, maar het enige beetje hulp dat hij bood, was wat letters op een verjaardagsbord rijgen toen de versieringen die ik had besteld met de post kwamen.”

Cadeau

“Hij vroeg me wat ik wilde voor mijn verjaardag, en ik vertelde hem dat hoe ouder ik word, hoe meer ik besef dat ik ervaringen echt belangrijker vind dan spullen. Ik zei dat ik graag een dagje of een weekendje weg zou willen gaan met zijn tweetjes. Nieuwe herinneringen maken. Toen mijn verjaardag eenmaal was aangebroken, gaf mijn man zijn cadeau. Hij gaf me een hometrainer.”

Onzeker

“Ik ben het afgelopen jaar een paar kilo aangekomen en mijn man weet dat ik daar onzeker over ben. De hometrainer voelde dan ook als een steek in mijn rug. Ik heb nooit om een ​​hometrainer gevraagd en ik vind het ronduit beledigend. Ik voelde me verschrikkelijk toen ik de fiets zag en barstte vrijwel meteen in tranen uit. Ik vond het echt een rotstreek.”

Schuldgevoel

“Mijn man voelde zich schuldig na mijn reactie en heeft de hometrainer teruggestuurd. Hij zei dat het goed bedoeld was en dat het nooit zijn intentie was om mij zo van streek te maken. Toch heb ik het idee dat hij niet begrijpt hoe erg zijn cadeau mij heeft gekwetst en ik weet niet hoe ik dat nog duidelijker kan maken.”

* De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam waifu_eats_thaifu.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock