Real life: 'Ik heb tegen de vriendin van mijn zoon gezegd dat ze beter kan krijgen'

"Mijn zoon praat niet meer met me"

A depressed woman is sitting on the floor in the living room.

De zoon van Linda, Jasper, heeft drie jaar een relatie met zijn vriendin Heather. Linda is dol op haar schoondochter, maar vindt ook dat ze beter kan krijgen. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Zoon

"Ik hou van mijn zoon en ook van zijn vriendin, maar ik heb de afgelopen twee jaar gezien dat hij negatief verandert", begint Linda op het platform. "Hij wil niet werken, wil niet studeren en is alleen maar aan het gamen of feesten. Heather is precies het tegenovergestelde. Ze is heel leergierig en wil graag dokter worden."

"Toen Jasper zijn vriendin Heather voor het eerst meenam naar huis toen ze op de middelbare school zaten, pasten ze perfect bij elkaar. We vonden het altijd gezellig als Heather langskwam en Jasper fleurde ook altijd op als zij er was. Maar sinds twee jaar is dat achteruit gegaan", biecht Linda op.

Aandacht

"Ik weet dat mijn zoon nog steeds van Heather houdt, maar hij geeft haar nooit de aandacht die ze verdient. Ik vind dan ook dat ze beter kan krijgen op dit moment." Linda vertelt dat Heather een aantal dagen geleden aangeslagen bij hun thuis kwam. "Toen Jasper naar de winkel ging, vroeg ik haar of het goed ging. Ze wist het niet zo goed en vroeg zich af waarom Jasper zo lui en gemeen was."

Over en uit

"Ik zei haar dat ik het ook merkte, maar dat ik ook dacht dat het niet snel ging veranderen. Toen ze vroeg wat ik zou doen in haar situatie, vertelde ik dat ze zichzelf op de eerste plaats moest gaan zetten. Ze zei me dat ze erover na ging denken en ging naar huis." En dat Heather er over na had gedacht, bleek maar weer. Zo stormde Jasper woest binnen toen hij terugkwam van de winkel. "Hij schreeuwde naar me en zei dat Heather het via de telefoon had uitgemaakt."

"Ik vroeg hem wat ze had gezegd en hij zei dat ze zei dat het kwam door ‘een gesprek met je moeder’. Jasper was woest en zei me dat ik me er niet mee moest bemoeien. Ik vertelde hem dat ik niet had gezegd dat ze het uit moest maken, maar dat ze zichzelf op de eerste plek moest gaan zetten. Nu praat Jasper niet meer met me en ook mijn man is boos op me omdat ik me er mee heb bemoeid. Ook is hij bang dat Jasper nog langer in deze sleur zal blijven nu Heather er niet meer is. En eerlijk gezegd mis ik haar ook heel erg…"

*Linda is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet zij haar verhaal onder de user name Minute-Layer-4422.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: NL Beeld