Uh-oh: deze smoes gebruiken Nederlanders regelmatig om onder werk uit te komen

Zeg eens eerlijk, heb jij dit ook gedaan?

Black woman in home office, documents and laptop for research in remote work, ideas and thinking. Happy girl at desk with computer, writing notes and online search in house for freelance networking.

Thuiswerken kan erg fijn zijn. Je kunt in je pauze een wasje draaien, je kunt sneller aan het avondeten beginnen en het scheelt een hoop frustratie in de spits. Maar, zo blijkt, het is ook de perfecte kans om soms met een smoesje onder werk uit te komen.

Smoesje

Op 10 april is het Wereld Global Work from Home Day. NETGEAR deed voor de gelegenheid onderzoek naar deze hybride manier van werken. Want thuis werken kan een handige uitkomst zijn, maar ook frustraties met zich meebrengen. Uit het onderzoek is gebleken dat de grootste frustratie slecht werkend internet is. Maar, Nederlanders maken daar ook weleens gebruik van door slechtwerkende wifi als smoesje te gebruiken. Maar liefst 1 op de 10 Nederlanders heeft opgebiecht dat ze op deze manier weleens onder een meeting of opdracht voor werk of school uit zijn gekomen. Mannen doen dit vaker dan vrouwen. Foei!

Frustraties

Behalve trage wifi, zijn er nog meer irritaties op de thuiswerkvloer. Afgeleid raken staat op nummer twee; voor je het weet ben je onkruid aan het trekken in de tuin, je kledingkast aan het uitmesten of online aan het shoppen. Op nummer drie staat een technisch probleem, zoals een beeldscherm dat niet werkt, en op nummer vier het gebrek aan contact met anderen. Zo zie je maar weer hoe waardevol dat praatje bij de koffiemachine met die ene collega is. Op de laatste plek staat geluidsoverlast van de buren of buiten: de buurjongen die zijn nieuwe drumstel aan het testen is, een buur die aan het verbouwen is of de basisschool om de hoek waardoor je afgeleid wordt.

Thuiswerken als een pro

Wil jij niet het risico lopen dat je thuis je concentratie verliest? Zorg ervoor dat je werkplek opgeruimd is. Clean house, clear mind! Zet alle meldingen op je telefoon en laptop uit als je aan het werk bent, ook als dit maar voor korte duur is. Sluit daarnaast alle applicaties op je laptop die je niet gebruikt af, zodat je je volledig kan focussen op hetgeen waar je mee bezig bent.

Bron: Netgear | Beeld: Adobe Stock