Marathon van Lotte van Leeuwen eindigt in nachtmerrie

'Het eindigde in een enorme nachtmerrie'

Nederlandse premiere Dune

Lotte van Leeuwen rende na maandenlang trainen afgelopen weekend de Marathon van Parijs. Helaas liep het niet zoals ze had verwacht. Sterker nog: het eindigde in een nachtmerrie. Op Instagram doet ze haar verhaal.

Verdrietig

“Ik voel me verdrietig, gebroken en zo teleurgesteld. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen”, begint Lotte haar bericht op Instagram. “Een moment waar ik zo naar had uitgekeken, eindigde in een enorme nachtmerrie.” Lotte deelt dat ze vol gezonde energie begon aan haar marathon. Na een paar kilometer kreeg ze echter een enorme steek in haar borst kreeg. “Het voelde niet goed en werd alleen maar erger.”

Na negen kilometer lopen, stopte Lotte omdat de pijn ondraaglijk werd en ze niet kon ademen. Toch besloot ze na haar stop wel verder te gaan. “Ik besloot door te zetten en de verloren tijd in te halen door sneller te rennen. Ik probeerde dit een tijdje, maar de pijn werd ondraaglijk. Het was een pijn zoals ik nog nooit eerder had ervaren.”

Stoppen

Lotte deelt dat de pijn in haar borst voelde als een gevaarlijke pijn die ze niet meer kon verdragen. “Daarom besloot ik na 32 kilometer te stoppen met de race. Het was een ongelooflijk moeilijke beslissing voor mij, want ik zou nooit – maar dan ook nooit – zomaar willen stoppen.”

Nadat Lotte besloot te stoppen, is ze meteen naar de spoedeisende hulp van het dichtstbijzijnde ziekenhuis gegaan om zich te laten controleren. Ze deelt dat ze de komende dagen ook in Nederland nog verder onderzocht moet worden. “Voor nu hoop ik vooral dat het niets ernstigs is en dat ik het niet erger heb gemaakt door door te blijven rennen.”

“Voor nu voel ik me ontzettend verdrietig, en eerlijk gezegd ook heel bezorgd. Als er iets is wat ik niet leuk vind, is het wel slecht nieuws delen. Het is iets wat ik liever vermijd. Maar ik voelde me verplicht om dit te delen, omdat zoveel mensen met me meeleven”, deelt ze in haar stories.

Lieve reacties

In de comments van Lottes post regent het vervolgens lieve reacties. “Gezondheid gaat boven alles. You got this ❤️”, reageert Marit Beets. “Toch trots op jou. Hopelijk herstel je snel ❤️‍🩹”, deelt Jotti Verbruggen. “Sterkte”, reageren vele anderen. Al deze lieve berichten doen Lotte goed. “Bedankt voor al jullie lieve en bezorgde berichten. Ik hoop dat ik binnenkort beter nieuws kan delen.” We wensen je heel veel beterschap, Lotte!

Bron: Grazia | Beeld: NL Beeld