Bring it on! Deze print maakt een grote comeback

Ben jij er klaar voor?

Sommige printjes zijn tijdloos, zoals streepjes. Andere zijn een eendagsvlieg die je daarna nooit meer ziet. En dan heb je nog printjes die na een tijd opeens een comeback maken. Dat is het geval bij de panterprint!

Comeback

Van Janice van Friends tot topmodel Kate Moss; panterprint is al decennia lang populair. De afgelopen tijd verdween de print echter wat meer naar de achtergrond, omdat de clean girl aesthetic de overhand nam: neutrale kleuren, goede basics en tijdeloze klassiekers. Maar niet getreurd, de leopard trend is in vol ornaat terug. Sterker nog: volgens kenners zou de print in iedere capsule wardrobe thuis horen.

Inspiratie

Waar de print eerder soms nog als ordinair gezien kon worden, is dat nu wel anders. Mits je 'em goed combineert. Denk: een leopard jas over een volledig zwarte outfit. Of een little black dress met leopard pumps. Of wat dacht je van de leopard jeans met een zwarte col en stoere loafers eronder? Ook de blauwe jeans kan goed samen met de panterprint, zoals sandalen, een top of blouse. Inspiratie nodig? Kijk mee!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @camillecharriere

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tori (@torivanbreugel)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lizzy (@lizzyvdligt)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Emna Sellimi (@emnitta)

Leopard jeans

Het is je vast niet ontgaan: de simpele zwarte en blauwe jeans hebben plaatsgemaakt voor een panterprintje aan de benen van menig fashion liefhebber. De jeans met panterprint is dan ook zonder twijfel het populairste item met de print op het moment. Je shopt 'em bij Ganni, Baum un Pferdgarten, maar ook voor een kleiner prijsje bij Zara, Mango of Monki. Wees er wel snel bij, want ze vliegen als warme broodjes over de toonbank.

Accessoires

Ben je er niet zeker van of panterprint iets voor jou is, maar trekt de trend je wel? Geen zorgen, je hoeft niet direct fully leopard te gaan. Begin met panter-accessoires toe te voegen aan je look, zoals een tas, schoenen of riem. Heb je de smaak te pakken, dan kun je daarna altijd nog uitpakken met een jeans, jas of jurk in de opvallende print. Vind je het niks, ook goed. Je hoeft niet iedere trend met groot enthousiasme te volgen!

Beeld: Instagram, NL Beeld