Recept: nacho’s met vegan kaassaus en guacamole

Deze kaassaus is gemaakt cashewnoten en superlekker!

Nacho’s zijn altijd goed! Maak een schotel voor bij de wraps, eet het tijdens de borrel óf als lekkere snack tijdens een goede film of serie. Happy in Shape deelt een recept voor een nachoschotel met zelfgemaakte guacamole die je overgiet met vegan kaassaus. Yum! 

Vegan kaassaus 

Iets dat zeker de moeite waard is om uit te proberen, is plantaardige kaas. En in dat straatje mag vegan kaassaus niet ontbreken. Deze saus is gemaakt van cashewnoten en is daardoor een duurzaam alternatief op kaas van zuivel. 

Ingrediënten (voor één schaal voor ongeveer drie personen)

1 pot Willicroft This Is Not Cheese Sauce 
140 gram tortillachips (naturel of gezouten)
120 gram (vegan) zure room
1 avocado
1 limoen
1 bosje koriander
1 rode ui, in blokjes
100 gram cherrytomaten, in blokjes
50 g jalapeño’s
1 rode peper
chilipeper

How to prepare

1. Giet de Willicroft This Is Not Cheese Sauce in een sauspan en verhit op middelhoog vuur. 2. Snijd de avocado en doe deze in een blender, samen met het sap van een halve limoen. Mix tot een gladde guacamole ontstaat. 3. Leg de tortilla’s in een grote kom. Leg hier de blokjes tomaat, rode ui, guacamole en (vegan) zure room op. 4. Giet de kaassaus over de nacho’s en maak af met koriander, jalapeño, limoen en chilipeper.

Laatste nieuws