Net een break-up gehad? Zo kom je de feestdagen door

Single ladies, deze tips helpen je de feestdagen door!

single

Het maakt niet uit of je relatie vorige week of maanden geleden is gestrand, na een break-up de feestdagen vieren kan verre van soepel verlopen. Deze tijd van het jaar brengt verwachtingen, stress en ook eenzaamheid met zich mee. Deze tips gaan je helpen. 

Activiteiten

In december staan veel feestjes op de planning. In plaats van je lover, kun je proberen een vriendin mee te nemen. Maak er de beste tijd van en vraag of je bestie je wil afleiden. Plan daarnaast andere leuke activiteiten, zoals een filmavond met vriendinnen of een weekendje weg, om je aandacht op andere dingen te vestigen. 

Familie

Wanneer je kerst met je familie doorbrengt, is de kans groot dat je oom je gaat vragen naar je relatiestatus. Een goede manier om hiermee om te gaan is door een grens te stellen. Wanneer je het er niet over wil hebben, is dat ook niet nodig. Vertel je familielid dat je hun interesse op prijs stelt, maar dat je er niet over wil praten.

Ontspanning

Het is belangrijk om ook wat rust voor jezelf te nemen. Maak een wandeling, schrijf alles op in een dagboek, mediteer of praat met iemand die je vertrouwt. Geef jezelf ook de gelegenheid om na te denken over welke veranderingen je wil toepassen in het komende jaar. Dit motiveert je om jezelf weer terug te vinden en snel bovenop je verdriet te komen.

Het komt goed

Hoeveel we ons ook voorbereiden en vooruit plannen, er gaan momenten komen dat het lastig is om de feeststemming erin te houden. Onthoud dat het oké is om soms even naar de badkamer te vluchten en een vriendin te appen die zich in precies dezelfde positie bevindt als jij. Haal een paar keer diep adem en herinner jezelf eraan hoe geweldig je bent.

Bron: Redactie Marie Claire | Beeld: iStock

Lifestyle
  • Redactie Marie Claire
  • iStock