Zo kom je de feestdagen door na een break-up

Deze tips kunnen je helpen.

feestdagen

Het maakt niet uit of je relatie vorige week strandde of een paar maanden geleden: na een break-up de feestdagen vieren kan best pittig zijn. Deze tijd van het jaar brengt verwachtingen, stress en soms ook eenzaamheid met zich mee. Daarom hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen.

Activiteiten

Hoewel we behoorlijk wat etentjes buiten de deur moesten schrappen door de nieuwe lockdown, gaan een aantal diners bij familie en vrienden gelukkig wel gewoon door. Gaat dat gezellige avondje bij een paar vrienden en hun partners door? Vraag of je in plaats van je ex-geliefde een vriendin mee mag nemen.

Maak er de beste tijd van en vraag eventueel aan je vriendin of ze je een beetje wil afleiden. Plan daarnaast leuke activiteiten met een vriend(in), zoals een home made lunch bij jou thuis of een filmavond.

Familie

Als je kerst met je familie doorbrengt, is de kans groot dat een familielid vraagt naar de break-up of je relatiestatus. Een goede manier om hiermee om te gaan is door je grens aan te geven. Wanneer je het niet over je break-up of relatiestatus wilt hebben, is dat ook niet nodig. Vertel je familie dat je hun interesse op prijs stelt, maar dat je er liever niet over wilt praten.

Ontspanning

Als je dealt met liefdesverdriet is het belangrijk om ook wat rust voor jezelf te nemen. Maak een wandeling, schrijf alles op in een dagboek, mediteer of praat met iemand die je vertrouwt. Geef jezelf ook de gelegenheid om na te denken over welke veranderingen je wilt toepassen in het komende jaar. Dit motiveert je om jezelf weer terug te vinden en bovenop je verdriet te komen.

Het komt goed

Hoeveel we ons ook voorbereiden en vooruitplannen, er gaan momenten komen dat het lastig is om de feeststemming erin te houden. Onthoud dat het oké is om soms even naar de badkamer te vluchten en een vriendin te appen die zich in precies dezelfde positie bevindt als jij. Haal een paar keer diep adem en herinner jezelf eraan hoe geweldig je bent.