doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Aha: dus dit product veroorzaakt droge lippen...

Aha!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Lippen

Denk jij dat kou of het smeren van teveel lippenbalsem de oorzaak zijn van droge lippen? Think again, het kan namelijk ook aan een heel ander product liggen; een product dat je iedere ochtend en avond gebruikt. Namelijk – tromgeroffel – tandpasta. 

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Waterstofperoxide

Een gebruiker van Reddit deelde haar verhaal. Ze was ten einde raad toen haar lippen waren gebarsten en geen enkele lippenbalsem leek te helpen. Haar lippen bleven droog, tót ze een andere tandpasta ging gebruiken. ‘Ik heb al van jongs af aan droge lippen die constant gebarsten zijn’, schrijft ze. ‘Ik gebruikte veel lippenbalsem, maar niets leek het probleem te verhelpen.’ Het enige wat wel verschil maakte, was de verandering van tandpastamerk. ‘Al binnen een week merkte ik verbetering, en dat terwijl we middenin de koude winter zitten!’ Hoe dit kan? Het waterstofperoxide in tandpasta’s heeft een uitdrogend effect en ja, je lippen komen daar nu eenmaal mee in aanraking. 

Andere oorzaak

Daarnaast kan cafeïne een boosdoener zijn, dus ben jij koffie- of theeverslaafd en lijden jouw lippen eronder? Wees gewaarschuwd! 

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');