OMG: Instagram gaat overbewerkte foto’s afschermen

Grote verandering.

Lees ook

Tegenwoordig kun je met Photoshop of andere fotobewerking apps een heleboel veranderen aan je Instagram-foto’s. Instagram lijkt deze trend echter tegen te willen gaan, want ze gaan overbewerkte foto’s verbergen.

Pop-up

De Amerikaanse fotograaf Toby Harriman stuitte op de functie toen hij door zijn feed aan het scrollen was en er plots een pop-up verscheen met de tekst: ‘valse informatie’. Toen hij op de pop-up klikte kon hij lezen waarom de desbetreffende foto verborgen was, en kon hij kiezen of hij de foto alsnog wilde bekijken. 

Digitale kunst

Het bleek om een digitaal kunstwerk te gaan waarbij een man op een regenboogberg gefotoshopt was. “Het lijkt erop dat Facebook en Instagram fake foto’s én digitale kunst viseren”, schreef de fotograaf op zijn Facebook. 

Fotograaf Toby vraagt zich af of deze functie wel zo slim is. “Ik vraag me af of het niet een beetje te ver gaat. Het is belangrijk dat er een duidelijker onderscheid komt tussen échte foto’s versus gefotoshopte posts. Maar anderzijds heb ik veel respect voor digitale kunst, en die mag niet de pineut zijn van het verhaal”, aldus de fotograaf.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook