Hét verhaal achter de verschillende soorten sportdrankjes

Hét verhaal achter de verschillende soorten sportdrankjes

Na jouw bloedfanatieke uurtje in de sportschool, is het tijd voor je favoriete sportdrank. Maar welke kun je het beste nemen? Wij leggen het je uit.

Want waar let je op? Er zijn namelijk een heel hoop verschillen: wil je meer vocht opnemen, meer energie krijgen of wil je een snelle opname van het drankje? Decisions, decisions.. Er bestaan drie soorten sportdranken: hypotone, isotone en hypertone. 

Hypotone

Na het sporten dorstig? Neem dan een hypotone sportdrank, deze wordt zelfs sneller dan water door het lichaam opgenomen, waardoor de drank geschikt is om tijdens het sporten te drinken. Een hypotone drank is te herkennen aan de hoeveelheid suiker: bevat het minder dan vier gram suiker per 100 milliliter, dan heb je een hypotone sportborrel in je hand. 

LEES OOK: Zóveel water moet je dus drinken op een dag

Isotone

Wanneer je meer energie tijdens het sporten wilt, is een isotone sportdrank de uitkomst voor jou. Het bevat wel meer suiker dan bijvoorbeeld een hypotone substantie, je herkent de drank aan de hoeveelheid suiker, deze is namelijk vier tot acht gram per 100 milliliter. 

Hypertone

Dit is het perfecte drankje om vóór je sportmoment te nuttigen. Het drankje met de meeste suikers (8 gram per 100 milliliter) heeft een langere tijd nodig om volledig opgenomen te worden door het lichaam, vergeleken met isotone en hypotone sportdranken, maar geeft je lichaam wel een boost aan energie. Kun jij lekker gaan knallen!. 

 

BRON: WOMANSHEALTHMAG, BEELD: ISTOCK


Recent


Gerelateerde artikelen