De vakantie is weer voorbij gevlogen, en het nieuwe school- of studiejaar staat voor de deur. Of je kinderen nu weer naar school gaan of je zelf op de schoolbanken zit: na een lange dag heb je geen zin in een uitgebreid maal, maar wel iets gezonds en lekkers. Wij delen een recept!
Oranje paprika gazpacho met kruidenroom
Vandaag staat er een gazpacho op het menu. Niet zoals de koude tomatensoep, maar een variant van oranje paprika die nog lekkerder is. Snijd de groenten, bak ze op met wat kruiden en mix ze met behulp van een blender tot een gladde massa. je hebt een zoet-pittige soep als resultaat die nog beter smaakt met een flinke dot kruidenroom natuurlijk.
Ingrediënten (voor vier tot zes personen)
Voor de soep:
4 oranje paprika’s, in blokjes
400 g tomaat, in blokjes
150 ml water
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 citroen, sap en rasp
4 el extra vergine olijfolie
olijfolie om in te bakken
zout & peper
Voor de kruidenroom:
100 gram roomkaas
5 gram dille, fijngesneden
5 gram dragon, fijngesneden
1 citroen, sap en rasp
zout & peper
How to prepare
1. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, chilipeper en oranje paprika toe en roerbak 4 minuten mee. Zet het vuur uit. 2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Blend tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met zout en peper. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast. 3. Doe voor de kruidenroom de roomkaas, dille, dragon en citroensap en -rasp in een kom en meng alles goed door elkaar. Proef, en breng op smaak met zout en peper. 4. Serveer de gazpacho in kleine glaasjes of kommen en serveer met de kruidenroom.
Eetsmakelijk!