Duizenden Nederlanders bespioneren hun partner via hun telefoon

Dit is het meest schokkende verhaal dat je vandaag gaat lezen...

Duizenden Nederlanders worden op hun telefoon bespioneerd door (ex)partners. Deze telefoons zijn geïnfecteerd met ‘stalkerware’. Hiermee kun je meelezen met iemands gesprekken en foto’s bekijken. 

Onzichtbare app

Meestal wordt deze software geïnstalleerd als de persoon fysiek bij de telefoon kan, dus is het vrijwel iemand die je kent. De software is een app die data doorstuurt. Deze app is echter niet te zien in het app-overzicht op je homescreen. De app kan zelfs de camera op afstand activeren en nog erger: de app kan direct verwijderd worden als de hacker het gevoel heeft dat de app ontdekt wordt. 

Steeds meer gehackte telefoons

Het aantal gehackte telefoons in Nederland is het afgelopen jaar gigantisch gestegen. In 2018 waren het er een paar honderd, vorig jaar is dit aantal naar meer dan 6500 gestegen. De drempel om een telefoon te hacken wordt steeds lager. Er zijn tientallen bedrijven die deze software verkopen en de handleidingen zijn goedkoop verkrijgbaar en gemakkelijk te gebruiken. Oh no! 

Telefoon beschermen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je telefoon te beschermen. Denk aan het installeren van alle updates, je wachtwoorden in een kluis zetten, oppassen met openbare netwerken en alleen apps downloaden uit officiële winkels. 

Beeld: iStock

Laatste nieuws

afvallen

De 3 grootste leugens rondom afvallen

Deze leugens dus niet geloven...
burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill