Deze ‘gekke’ sollicitatietips werken echt

Deze tips gaan je helpen tijdens het volgende gesprek.

Een sollicitatiegesprek is vaak erg spannend en het is dus belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt. Door deze vijf tips te volgen, heb je geheid succes. 

1. Kom niet te vroeg

We weten allemaal dat je nooit te laat moet komen bij een sollicitatiegesprek. Maar wat blijkt: te vroeg komen werkt ook niet in je voordeel. Probeer tien minuten voor het gesprek aan te komen, zodat je de tijd hebt om rustig te zoeken waar je naartoe moet.

2. Ga sporten voor het gesprek

Eet de ochtend van je gesprek een gezond ontbijt en consumeer niet te veel cafeïne. Je kunt de zenuwen bestrijden door te sporten, als je tijd hebt natuurlijk.

3. Draag iets opvallends

Of het nu gaat om een kleurrijke sjaal of een statement ketting, het dragen van iets opvallends kan je helpen om een indruk te maken. Probeer het wel simpel te houden, dus een glitterbril en boa zijn een beetje too much

4. Gedraag je niet als een onbekende

Doe alsof je er al werkt. Hang je jas aan de kapstok en gebruik een mapje voor de documenten die je nodig hebt. Probeer er als een werknemer uit te zien, in plaats van als een bezoeker. 

5. Vraag iets persoonlijk aan het einde

Een aantal persoonlijke en interessante vragen van jouw kant, kan ongelofelijk in je voordeel werken. Zo zet je de persoon die tegenover je zit sowieso aan het denken.  

Beeld: iStock

Laatste nieuws

burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill
keelpijn

Keelpijn? Dit is beter voor je keel dan citroen en honing

Grote kans dat jij dit in je keukenkastje hebt staan.