Dit alcoholische drankje blijkt wondermiddel voor je huid

Zo is rode wijn toch goed voor je huid!

Het liefst zouden we elke dag een glas rode wijn drinken, maar overmatig drinken gaat ten koste van je huid. Je krijgt last van rimpels, vergrote poriën en rode vlekken. Toch is er één manier waarop wijn in ons voordeel kan werken: als gezichtsmasker doet het drankje wonderen. 

Wondermiddel

Rode wijn blijkt namelijk een ongelofelijk effectief ingrediënt te zijn voor de huid. De drank bevat anti-aging en ontstekingsremmende eigenschappen, die zowel op korte als op lange termijn een positief effect hebben. Een wijnmasker kan zelfs huidziekten als rosacea en acne verhelpen. Dat is nog niet alles: dermatoloog dr. Lilly Talakoub vertelt dat het zuur van de druiven dode huidcellen verwijdert en zo verkleuring, droogheid en vlekjes verhelpen. 

Zo maak je het masker

Dus in plaats van een glas wijn in te schenken vanavond, gebruik je rode wijn voor een heerlijk gezichtsmasker. Je kunt het best een niet al te oude wijn gebruiken. Je wilt namelijk zo min mogelijk gist in het masker hebben. Meng de wijn vervolgens met wat Griekse yoghurt, dit brengt de zuurgraad van de wijn in balans. Laat het masker zo’n tien minuten intrekken en spoel met lauw water af. Het overgebleven goedje kun je drie dagen bewaren in de koelkast. 

Beeld: iStock

Laatste nieuws

afvallen

De 3 grootste leugens rondom afvallen

Deze leugens dus niet geloven...
burn-out

Je kunt een burn-out hebben zonder het te weten: dít zijn de symptomen

Veel mensen herkennen een burn-out niet en lopen er lang mee door.
Fajah Lourens

3 Tips van Fajah Lourens zodat jij die healthy lifestyle wél volhoudt

Ze zit lekkerder in haar vel dan ooit. In de nieuwe Happy in Shape vertelt Fajah Lourens alles over haar happy & healthy lifestyle. 3 tips van de kill