doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Zo zorg je ervoor dat je minder vlees eet

Drie tips die je helpen minder vlees te eten.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Vegetarisch

De Nationale Week Zonder Vlees is tot zijn einde gekomen. Of je het nu wel of niet helemaal vol hebt gehouden om zeven dagen vegetarisch te eten: je hebt letterlijk kunnen proeven hoe het is om vlees te laten staan. Viel het mee? Heb je nieuwe recepten ontdekt? En wil je vaker vlees laten staan? Happy in Shape deelt tips.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

3 tips

1. Geef het tijd

Als je gek bent op vlees is het lastig het ineens te laten staan. Da's niet erg, want we weten allemaal: een nieuw voedingspatroon maken kost tijd. Gun jezelf die tijd en begin dus niet te rigoureus als je dat niet fijn vindt. Twee dagen vegetarisch is al een goed begin, en jezelf bijvoorbeeld alleen kip of varkensvlees ontzeggen, is ook een optie.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

Wil je actief aan de slag met blijvend minder vlees eten? Isabel Boerdam, het brein achter de Nationale Week Zonder Vlees heeft de social mediacursus 'Vleesminderen in 15 dagen' ontwikkeld en die gaat 20 maart en 3 april van start. Voor meer informatie, klik je hier.

2. Kook uit een kookboek

Een fijne inspiratiebron is een goed begin, en dus het halve werk. Die bron kan een kookboek zijn waar jij blij van wordt. Zelf zijn we fan van het kookboek De vega optie van Joke Boon waarin 50 homemade vleesvervangers gedeeld worden waarmee je dus lekker kunt experimenteren. Ontdek je favo vervanger en heb zo het idee dat je gerecht gewoon vlees bevat, al is niets minder waar.

3. Maak er een uitdaging van

Minder vlees eten hoef je niet alleen te doen. Tip: spreek met vriendinnen of familie af dat als je samen eet, je vegetarisch eet of bedenk een andere uitdaging. Zo kun je ook met een groepje vriendinnen of familie afspreken om-en-om één avond per week vegetarisch te koken of bijvoorbeeld samen met je partner een vegetarisch kookboek van A tot Z uit te koken.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');