Recept: kruidenquiche met buffelricotta

Eetsmakelijk!

Kruidenquiche

Tijdens Pasen mogen eieren niet ontbreken. Kook ze, zoek ze of bak er iets mee, zoals deze vegetarische kruidenquiche. Happy in Shape deelt het recept!

Ingrediënten

8 plakjes bladerdeeg
6 eieren
350 ml volle melk
175 g geraspte oude kaas
2 teentjes knoflook, fijngesneden
225 gram buffelricotta
1 citroen, geraspt en geperst
20 gram kervel
20 gram basilicum
20 gram lavas
Eetbare bloemen

Zelf toevoegen
Olijfolie
Zout
Zwarte peper

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Laat het bladerdeeg in losse blaadjes ontdooien. Vet een bakvorm in met olijfolie en bekleed hem met bladerdeeg. Druk het deeg goed aan bij de randen. Prik wat gaatjes in de bodem en snijd de restjes deeg netjes weg. 3. Meng de eieren met de melk, oude kaas, fijngesneden knoflook, ricotta en de schil en het sap van een citroen. Schenk het eiermengsel in de bakvorm. 4. Pluk de kruiden en strooi deze royaal over het eiermengsel. 5. Bak de quiche in 25 minuten af. Laat even afkoelen en garneer met de eetbare bloemen.

Wil je verzekerd zijn van de juiste boodschappen? Dit gerecht is te bestellen via de supermarkt-app Crisp.

Food
  • Crisp