doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Zo maak je een eigen douchescrub

Scrubben onder de douche is niet alleen lekker, maar ook goed voor je huid. En aangezien we toch veel thuis zijn, kun je er net zo goed zelf een scrub maken. Happy in Shape weet hoe!
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Scrubben

Scrubben

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Een scrub is een verzorgend ingrediënt gecombineerd met korreltjes, zodat je de dode huidcellen van je huid kunt verwijderen. Ga je zelf aan de slag, dan kun je voor de korreltjes zout of suiker gebruiken. Die ingrediënten lossen namelijk op en daardoor kun je je huid niet beschadigen.

Wat je naast korreltjes nodig hebt? Dat ligt een beetje aan het type scrub dat je wilt maken. Zo kun je een kalmerende scrub maken, maar ook een grove of een tropicana. Happy in Shape legt uit!

Kalmerende scrub

1 koffiekop olijfolie
1 koffiekop zout
1 theelepel geurolie (zoals lavendelolie)

Deze kalmerende scrub levert een superzachte huid op die vrij is van dode huidcellen. Let er wel op dat zout de huid zou kunnen irriteren, dus als je een gevoelige huid hebt, kun je beter suiker voor de korreltjes gebruiken. 

Grove scrub

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

1 koffiekop gemalen zonnebloempitten gemengd met tarwezemelen
1 koffiekop yoghurt of melk

Deze scrub is een stuk heftiger, dus wees voorzichtig met hoe je 'm gebruikt. Als je bijvoorbeeld snel last hebt van ingegroeide haartjes bij je bikinilijn, is een grove scrub af te raden. Met een harde en grove scrub loop namelijk het risico dat je de beschermende laag van de huid te veel verwijdert en daardoor wordt 'ie alleen nog maar gevoeliger. Enne, dat wil je niet.

Tropicana scrub

1 koffiekop bruine suiker
Half koffiekopje honing
3 eetlepels citroensap
1 eetlepel geraspte gember

Deze scrub zal niet alleen superlekker ruiken, maar is ook geweldig voor je huid. Waarom? De gember die erin zit reinigt diept, bevordert bloedcirculatie en de afvoer van gifstoffen. Daarnaast houdt honing je huid soepel en gezond en heeft een verzachtende werking.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');