doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_menu_allpages');

Deze gezondheidsvoordelen maken buiten tafelen nóg leuker

De herfst staat voor de deur, maar deze week hebben we nog een paar zomerse dagen in het vooruitzicht. Alle reden dus om, misschien wel voor de laatste keer dit seizoen, zo lang mogelijk van de zonnestralen te genieten en lekker buiten te tafelen. Deze feiten dragen bij aan een, gezellig etentje in de tuin.
doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_below_image_article');
Deze gezondheidsvoordelen maken buiten tafelen nóg leuker.

1. Zonlicht

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_top_article');

Naast een mooie teint stimuleert het ook de aanmaak van vitamine D wat zorgt voor een sterk gebit en sterke botten. Als de zon fel schijnt maken we ook het gelukshormoon serotonine aan, wat weer zorgt voor een goed humeur.

2. Stress

Het is bewezen dat het hormoon cortisol aanzienlijk verlaagt wanneer je je in de buitenlucht bevind. Ook wordt je hartslag minder door te luisteren naar natuurgeluiden en frisse lucht in te ademen.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_middle_article');

3. Mentale energie

Als je te druk bent geweest of veel aan je hoofd hebt kun je mentaal uitgeput raken. Studies hebben aangetoond dat door in de buitenlucht te zijn je meer energie krijgt én je zou zelfs al energieker kunnen worden door alleen maar te kijken naar natuurfoto's.

4. Samen

Als je met je gezin, vriendengroep of partner samen eet heb je even een momentje met elkaar, niemand is afgeleid en je kunt iedereen de aandacht geven die je wil. Hierom zijn wij dan ook fan van ronde tafels zodat je iedereen goed kan spreken en niemand over het hoofd ziet. Verder komen er bij een grote groep vaak ook verschillende gerechten aan je voorbij, grote kans dus dat je toch sneller wat gezonds meepakt.

Tip van de redactie: Wij zouden gaan voor een ronde zes-persoonstafel zodat je ook nog genoeg plek hebt voor al je homemade dipjes, goodies en juices. Én het staat, of je nou kiest voor aluminium, hout of kunstof, heel luxueus en classy in je achtertuin.

doDisplay('div-gpt-ad-HISNL_in-content_bottom_article');