Voor iedereen die een kopje koffie in de ochtend als slechte gewoonte beschouwd: think twice! Er zijn namelijk best wat gezondheidsvoordelen verbonden aan het drinken van een bakkie pleur.
Jarenlang is er onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van koffie. En wat blijkt? Koffie stimuleert de levergezondheid en verkleint de kans op hersen-gerelateerde aandoeningen. Maar, dit is wel alleen het geval als je zwarte koffie drinkt en niet een caramel foam iced coffee with almond milk and brown sugar, waar je zo dol op bent... Door gearomatiseerde creamers en honderd soorten suikers die tegenwoordig aan koffie worden toegevoegd, verandert die broodnodige energiebooster in een caloriebom waar je U tegen zegt. Daarom zet Happy in Shape vier tips op een rij om jouw geliefde koffie (weer) gezond te maken.
1. Natuurlijke smaakmakers
Voeg een scheutje pure vanille-extract of een vleugje kaneel toe aan je koffie. Deze natuurlijke smaakmakers geven je koffie net wat meer power.
2.Drink koffie tijdens het eten
Heb je tijdens of na het koffiedrinken last van een opgezette maag? Eet dan eerst iets voordat je een slokje van je koffie neemt. Blijf je alsnog last houden, als je bijvoorbeeld koffie met melk drinkt? Dan lactose (wat in melk zit) het probleem zijn. Vervang normale melk dan voor een lactosevrije variant (bijv. havermelk), om alsnog te kunnen genieten van een 'café au lait.'
3. Cafeïnevrij
Gevoelig voor cafeïne, maar wél dol op de smaak van koffie? Kies dan voor cafeïnevrije koffie. De geur van koffie is soms al voldoende om je wakker te schudden.